Haberler

Ahşap Palet Sektörü Büyümeyi Sürdürecek

Güncelleme:

Tüm Ahşap Palet Sanayici İşadamları Derneği'nin (TAPSİAD) 2'nci olağan Genel Kurulu Kocaeli Imperial Park Otel'de geçen hafta sonunda yapıldı.

Derneğin kurucu başkanı Akın Balcıoğlu'nun güven tazelediği genel kurulda, sektörün son 3 yılı değerlendirildi ve gelecek stratejileri belirlendi.

Genel kurulda söz alan üyeler paletli taşımacılığa olan ilginin sürekli arttığını belirterek, bu talebi karşılamak için yeni yatırımlar yaptıklarını söylediler. Sektörün en önemli sorununun ham madde temini olduğunu belirten sektör temsilcileri, kayıt dışı üretim yapanların sektöre verdiği zararlara dikkat çektiler.

STANDARTLAR UYGULANSIN

Ahşap paletlerde tüm dünyada geçerli standartlar bulunduğu, palet kullanıcılarının bu standartları yeterince bilmediği için ucuz ürünlere yöneldiğine dikkat çeken sektör temsilcileri Sanayi Bakanlığı'nın bir teknik şartname hazırlaması gerektiğine vurgu yapıp şunları söylediler:

"Ahşap paletlerin üzerinde her çeşit ürün taşınıyor. Bu ürünlerin satış noktalarına güvenle ulaşması için kullanılan paletler çok önemlidir. Isıl işlem yapılmayan ağaçlardan üretilen paletler sağlık açısından sakıncalıdır. Paletlerin sağlamlığı da önemlidir. İnce ve yumuşak ağaçlardan yapılan paletler ürün taşıması sırasında kırılarak üzerinde taşınan ürünlerin zarar görmesine neden oluyorlar. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Türkiye'de ahşap palet standartlarını oluşturması ve bir teknik şartname hazırlaması bu sorunları ortadan kaldırır."

SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ

Genel Kurul sonrası söz alan Dernek Başkanı Akın Balcıoğlu, destekleri için üyelere teşekkür etti. Başkan Balcıoğlu, dile getirilen sorunların çözümü için gereken çalışmalara başlayacaklarını da belirtti. Ham madde teminindeki sorunlar için Orman ve Su İşleri Bakanlığı'yla, ahşap palet standartları oluşturulması için de Bilim Sanayi Bakanlığı'yla görüşeceklerini vurgulayan Balcıoğlu, "Her gün yeni firmalar açılıyor. Ancak kısa süre sonra da kapanıyorlar. Çünkü bu firmalar, standart dışı ve kalitesiz üretim yapıyor, yanlış fiyat politikaları uyguluyorlar. Zararı ise işini doğru yapan bizim gibi üreticiler görüyor. Bunlarla etkin bir mücadele içinde olacağız" dedi.

Derneğin kayıtlı 27 üyesinin 24'ünün katıldığı Genel Kurulda, Dernek Başkanlığı'na Akın Balcıoğlu yeniden getirilirken Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cafer Özgen, Genel Sekreter Bahadır Taşer, Sayman üye Kemal Ergal, Yönetim Kurulu üyeleri de Oğuzhan Başyiğit, Şevket Ayhan ve Haluk Şimbil oldu. Derneğin Denetim Kurulu üyeliklerine Şükrü Averi, Türkan Bilgin, Fazlı Ateş Disiplin Kurulu üyeliklerine de Murat Durmuş ve Hakan Bayburt seçildiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Akın Balcıoğlu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title