Haberler

Ahmet Türk: Devlet Kirli Siyasetle Bizi Birbirimize Düşürdü

Güncelleme:

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, "Türk Devleti yıllarca Kürt halkının arasına kirli bir siyaset sokarak, bizleri birbirimize düşürdü." dedi.

MARDİN'in Midyat ilçesinde aralarında geçmişte yaptıkları kavgalardan dolayı husumet bulunan iki aileyi barıştıran ve bu nedenle verilen yemeğe katılan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, "Türk Devleti yıllarca Kürt halkının arasına kirli bir siyaset sokarak, bizleri birbirimize düşürdü. Kürt gençleri artık halkların geleceği için savaşıyor" dedi.

Midyat DBP İlçe örgütü, Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk'ün de girişimleriyle aralarında husumet bulunan 'Acar' ve 'Aslan' ailelerinin barışması nedeniyle her iki aile fertlerine barış yemeği verdi. Yemeğe Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, HDP, DBP Mardin İl Başkanları ve Midyat ilçe yöneticileri de katıldı.

KÜRT GENÇLERİ HALKLARIN GELECEĞİ İÇİN SAVAŞIYOR

Barış yemeğinde konuşan Ahmet Türk, her iki aileye barıştıkları için teşekkür ederek şunları söyledi:

"Ülkemizde kardeşçe, barış içinde yaşamak istiyoruz. Bu halk çok zor ve sancılı günlerden geçti ve bu durum halen devam ediyor.  Umut ediyoruz ki halkımız bundan sonra ulusal bir bilinçle sorunlarını kardeşçe çözmesidir. Biz bu barışçıl tutumlarından dolayı minnet duyuyoruz. Bugün Ortadoğu'da halkımızın yaptığı fedakarlıklara bakmazsak halkımızın emeğini nasıl anlarız. Bunları göz artı edersek tarihten ders çıkarmamış oluruz. Bugün Kürdistan'ın dört parçasında, Kürt halkına yönelik saldırılar devam ediyor. Kobani'ye yönelik üç aya aşkın bir süredir barbarca saldıralar devam ediyor. Ama halkımız canlarını feda edip, toprak ve namuslarına sahip çıkarak şehadete ulaşıyor. Böyle bir dönemde biz de ulusal bir bilinçle geleceğimize sahip çıkmalıyız.  Kürt gençleri halkların geleceği için savaşıyor. Devlet yıllarca aramıza kirli bir siyaset sokarak bizi birbirimize düşürdü. Bu siyaset yeni değildir ta Osmanlı, Yavuz Sultan Selim ve Türkiye Cumhuriyeti'ne kadar dayanıyor. Bu zihniyet sonucunda birbirimizle kavga ederek hak ve hukukumuzu savunmaz olduk."

ORTADOĞU'DA GÜÇ OLDUK

21'inci yüzyılın Kürt halkının özgürlük yüzyılı olacağını savunan Türk, Kürtlerin eski Kürt olmadığını dile getirerek, "Yıllardır süren özgürlük mücadelemizle, Ortadoğu'da büyük bir güç olduk. Dünya siyaseti dahi artık, Ortadoğu'da Kürtsüz siyaset yapılamayacağını söylüyor. Bu nedenle halkımızın geleceği için vazifelerimizi yerine getirmeliyiz" dedi. Eskiden aşiretler arasında yaşanan kavgalarda bölge halkının çok zarar gördüğünü sözlerine ekleyen Türk, "Bu yaşananlara rağmen nerede bir barış olduğunu duyduğumda tüm dünyanın benim olduğun hissediyorum. Partimiz de barışa çok önem veriyor. Biz barış için mücadele ediyoruz. Partimiz ve belediye eş başkanlarımızın adına burada gerçekleştirilen barıştan dolayı mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Türk Şırnak Midyat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title