Haberler

Ahmet Reyiz Yılmaz: "Papa'nın Açıklaması Boş ve Lüzumsuz"

Muhafazakar Yükseliş Parti (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Papa Francis’in sözde Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi.

Muhafazakar Yükseliş Parti (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Papa Francis'in sözde Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. Yılmaz, "Papa'nın Türklere yönelik açıklaması son derece boş ve lüzumsuzdur" dedi.

Ahmet Reyiz Yılmaz, Papa'nın açıklamalarını eleştirerek, "İsa sünnetli idi. Asla domuz eti yemezdi. Kendisi Tanrı değil Allah'ın bir kulu ve elçisi idi. Önce başında bulunduğunuz dini bu iğreti uygulamalardan kurtarın. Bir Papa ve din adamının asli vazifesi bu olmalıdır" dedi.

"İSA'YA ZULMEDEN BİR ANLAYIŞ İSA'NIN TEBLİĞİ OLAMAZ"

"Yahudi inancına bağlı olarak büyüyen İsa'nın doğal olarak sünnet olmuş ve aynı zaman da domuz eti kendi inancında haram olduğu için tebliğinde de haram olmuştur" diyen Yılmaz, "Şimdi sizin önce dini tebliğ eden peygamberinize saygınız var ise onun uygulamalarını esas almanız gerekir ve Hristiyan dünyaya domuzu haram kılar, İsa gibi sünnetli olmayı da tavsiye edersiniz. Bu açıdan bakıldığında Türkler İsa'nın da emirlerine uyan bir millettir. Katliam yapma ya da soykırım yapmak Türk milletinin geleneğinde ya da tarihinde yoktur. Dünya savaşlarını çıkartan ve diğer milletleri birbirine karşı kışkırtan tarih boyunca Türkler değil Papa'nın da başında bulunduğu kurumlar olmuştur. Bu açıdan bakıldığında Sayın Papa'nın Türklere yönelik açıklaması son derece boş ve lüzumsuzdur" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ahmet Reyiz Yılmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title