Haberler

Ahmet Özal'dan Başkanlık Sistemi Açıklaması

Ana Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, başkanlık sisteminin Türkiye’de tam uygulanması için bir süreç gerektiğini söyledi.

Ana Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, başkanlık sisteminin Türkiye'de tam uygulanması için bir süreç gerektiğini söyledi.

Bursa'da basın toplantısı düzenleyen Ana Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, son günlerde tartışılan başkanlık sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ana Parti Genel Başkanı Özal, Bursa'da yeni açılan il başkanlığında basın toplantısı yaptı. Başkanlık sistemi ile ilgili tartışmaları değerlendiren Özal, "Başkanlık modeli kimsenin yapısına uygun olmaz. Yargı, yürütme, yasama birbirinden bağımsız ise demokrasi vardır. Yoksa demokrasi yoktur. Bugün Türkiye'de demokrasi tam manasıyla yok. Başkanlık modellerinde dünyada 70 ülke vardır. Gerçek demokrasiyi uygulayan bir Fransa, biri Amerika'dır. Başkanlık sisteminin Türkiye'de tam uygulanması için bir süreç gerekiyor. Mutlaka tekrardan tek meclisli bir başkanlık modeli olmalıdır. Parlamento doğru dürüst çalışmıyor ve senatonun geri gelmesi lazım. Türkiye'ye senatonun geri gelmesiyle beraber belki 5-10 sene sonra başkanlık sistemini konuşabilirsin" dedi.

İktidar ile muhalefetin durmadan atıştığını ifade eden Ahmet Özal, "İktidar bir şey yapıyor, muhalefet karşı çıkıyor. Muhalefet bir şey diyor, iktidar karşı çıkıyor. Doğru olsa bile karşı çıkıyor. Bu şekilde bir siyaset kültürüyle Türkiye'de başkanlık sistemi oturtamazsınız. Başkanlık sisteminin oturması için toplumun uzlaşmaya açık olması lazım. Bunun için bana göre şu anda başkanlık sistemi Türkiye için tartışılması gereken bir konu. Başkanlık sisteminde Türkiye eyaletlere bölünecek, federalizm olacak, olmayacak tartışmaları olacak. Bunun için de bunların getirisi, götürüsü var. Türkiye'nin 7 bölgeye bölünmesi zararlıdır. Zengin bölge Türkiye'de Ege, Marmara ve Akdeniz bölgesini özerk ilan ederseniz, çok geçmeden devlet olduğunu ilan eder. Doğu ve orta Anadolu'daki insanlar İstanbul'a vizeyle girmek zorunda kalır. Türkiye'de Çanakkale Savaşı'nda Avrupa'nın yapamadığını bu sefer olur. Hiç savaşmadan yapar. Bugün Türkiye'deki vergi gelirlerinin yüzde 93'ü yani 18 tane batı ilinden geliyor. Diğeri kalan illerden geliyor" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title