Haberler

Ahmet Mete Işıkara Son Yolculuğuna Uğurlandı

Güncelleme:

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Tedavi gördüğü hastanede 71 yaşında hayatını kaybeden Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Kamuoyunda "Deprem Dede" olarak bilinen Ahmet Mete Işıkara için ilk tören Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nde düzenlendi. Buradaki törenin ardından Işıkara'nın cenazesi Teşvikiye Camii'ne getirildi. Camideki cenaze törenine ailesi ile eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kandilli Rasathanesi Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat, Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Jeofizik Mühendisi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Işıkara'nın mesai arkadaşları ve sevenleri katıldı. Işıkara'nın gözü yaşlı eşi Aysel Işıkara, "Konuşamıyorum, içim yanıyor" dedi.

Dedesinin ölümüyle sarsılan Cem Işıkara, "Derslerimi beraber yapıyorduk, sınavlara birlikte çalışıyorduk. Biz, dede-torundan ziyade arkadaş gibiydik. Çok değerli birini kaybettik, Türkiye'nin başı sağ olsun" diye konuştu.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise, "Kendisine Deprem Dede adını takmıştık. Deprem Dede'nin öğrettiklerini uygulamamız gerekir" ifadelerini kullandı.

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, Işıkara'nın bir dönem siyasete atıldığının hatırlatılması üzerine, "Siyaset, Ahmet Mete Işıkara için bir detaydı. Deprem konusunda Türkiye'nin, tüm kamuoyunun bilinçlenmesine çok büyük hizmet etti. Bu konuda adeta kişisel bir seferberlik yarattı. Türkiye'nin her tarafının deprem konusunda aydınlanmasını sağladı. Bu özelliği ile devamlı hafızalarda yer edinecektir" dedi.

Öğle vakti kılınan cenaze namazı sırasında Işıkara'nın eşi Aysel Işıkara, tabutun karşısında gözyaşı döktü. Aysel Işıkara, namaz bittikten sonra da tabuta sarılıp ağladı. Alkışlar eşliğinde cenaze aracına taşınan Işıkara'nın cenazesi, toprağa verilmek üzere toprağa verilmek üzere Feriköy Mezarlığı'na götürüldü. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title