Haberler

Ahmet Mete Işıkara'nın Cenazesi Hastaneden Alındı

Hayatını kaybeden Prof.Dr.Ahmet Mete Işıkara'nın cenazesi, hastaneden alındı.

Hayatını kaybeden Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın cenazesi, hastaneden alındı. Basın mensuplarına bir açıklama yapan Işıkara'nın oğlu Cengiz Işıkara, "Herkes onu, o da herkesi çok sevdi" dedi.

45 gündür tedavi gördüğü hastanede dün akşam saatlerinde hayatını kaybeden Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın cenazesi, ailesi tarafından hastane morgundan alınarak Karacaahmet Mezarlığı gasilhanesine götürüldü. Babasının cenazesini almak için hastaneye gelen Cengiz Işıkara, işlemlerin tamamlanmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Babası için yarın Kandilli Rasathanesi'nde bir tören düzenleneceğini belirten Işıkara, ardından Teşvikiye Cami'nde öğle namazı sonrasında cenaze töreninin yapılacağını söyledi. Işıkara, "Özellikle hastanede bu 45 günlük süreç içerisinde herkes elinden geleni yaptı. Dün haberden sonra arayan herkese teşekkür ederim. Özellikle haberin altına insanların yazdığı şeyler çok güzeldi. İnsan, onları okuduğunda daha da duygusal anlar yaşıyor. Sizleri çok severdi, siz de onu çok severdiniz. Hiç yanından ayrılmadınız size de ayrıca teşekkür ederim. Çok güzel bir ömrü oldu. Her şeyi dolu dolu yaşadı. Çok güzel bir ailesi vardı. Çok güzel bir kariyeri oldu. Herkes onu çok sevdi, o da herkesi çok sevdi. Allah herkese böyle bir hayat nasip etsin, mekanı cennet olsun" diye konuştu.

Babasıyla çok anısı olduğunu dile getiren Cengiz Işıkara, "Hem babalığı öğretti, hem insan olmayı öğretti. Çok şey öğretti, çok güzel anıları var. Bazen yumuşak, bazen sert ama hep iyiydi. Herkes nasıl hatırlayacaksa ben de öyle hatırlayacağım" dedi.

Ahmet Mete Işıkara'yı herkesin çok sevdiğini, herkesin ona "Deprem Dede" diye hitap ettiğini kaydeden Işıkara, "Belki kendi farkında değildi ama eminim ki şimdi hissediyordur; yani o kadar çok mesaj var ki insanların bilinçlendiğine dair. Bence en doğrusu ve en güzeli buydu. O yıllarca anlatmaya çalıştığı şey, anladığım kadarıyla anlaşılmış. Bunu en net şuan da anlıyoruz. İnşallah da o şekilde devam eder. Çok güzel bir yorum vardı; 'Allah korusun. İstanbul depremi olursa, olacakları kendi görmeyecek ve üzülmeyecek' yazmıştı. Belki de en doğru ve en acı yorum oydu" ifadelerini kullandı.

Babasının hastalığı sürecinde zor günler geçirdiklerini de sözlerine ekleyen Cengiz Işıkara, "Annem için çok zor bir süreçti. Biz 1 yıldır bir takım sıkıntılar yaşıyoruz sağlık anlamında. Yeni yıla da hastanede girmiştik zaten. Özellikle son 45 günlük süreçte hepimiz her gün, yoğun bakım görüş saatinde buraya geliyorduk. Sabah gitme hazırlığı, öğlen dönme. Öğleden sonra, 'haber aldın, almadın, ne oldu' koşuşturması çok yıprattı. Hepimizi yıprattı ama annemi çok daha fazla yıprattı. 40'ın üstünde bir senedir hayat arkadaşlığı. O da şuan da iyi olmaya çalışıyor" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kandilli Rasathanesi Cengiz Işıkara Karacaahmet Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title