Haberler

Ahmet Efe'nin Tek Dileği Kalem Tutabilmek

Sivas'ta ailesinden gelen genetik parmak bozukluğu nedeniyle el ve ayakları yengeç kıskacına benzeyen 6 yaşındaki Ahmet Efe Kutluay'ın kalem tutabilmesi için ameliyat olması gerekiyor.

Sivas'ta ailesinden gelen genetik parmak bozukluğu nedeniyle el ve ayakları yengeç kıskacına benzeyen 6 yaşındaki Ahmet Efe Kutluay'ın kalem tutabilmesi için ameliyat olması gerekiyor. Anaokuluna giden Ahmet Efe, arkadaşlarının kendisiyle dalga geçtiğini belirterek, "Kalem elimden kayıyor, arkadaşlarım gülüyor. Ben de arkadaşlarım gibi yazabilmek istiyorum" dedi.

Sivas'ta Kılavuz Mahallesi'nde oturan Ebubekir-Ezgi Kutluay çiftinin tek çocukları olan 6 yaşındaki Ahmet Efe, annesinden gelen ve genetik bir hastalık olan 'Konjenital Parmak Yokluğu' nedeniyle zor durumda kaldı. El ve ayakları yengeç kıskacına benzeyen Ahmet Efe, hastalığı nedeniyle cisimleri tutmakta güçlük çekiyor. İnşaat işçisi babanın oğlu küçük Ahmet Efe'nin sağ elinde birbirinden ayrık 3, sol elinde ise 2 parmağı bulunuyor. Daha önce gittikleri devlet hastanelerinden tedavi amaçlı sonuç alamayan aile, geçen yıl Ağustos ayında İstanbul'da özel bir hastaneye başvurdu. Burada ayaklarından ameliyat edilen ve parmak açıklıkları bir miktar giderilen Ahmet Efe bu sayede yürüme zorluğunu yendi. Anaokuluna giden Ahmet Efe, ilkokula başlamadan önce ellerinden de ameliyat olarak rahatça kalem tutabilmeyi istiyor. Aileden gelen genetik bir rahatsızlık sonucu çocuğunun bu şekilde dünyaya geldiğini belirten anne Ezgi Kutluay kendisinin de ellerinde benzer bir rahatsızlık bulunduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Doktorlar çocuğumun da evliliği halinde doğacak çocuklarına da geçme olasılığının yüksek olduğunu söylüyor. Ahmet Efe'nin doğuştan el ve ayak parmaklarında bozukluklar var. Ahmet Efe'yi çok rahatsızlık verdiği ve kemik büyümesi olduğu için önce ayakları için hastaneye götürdük. Devlet hastanelerinden sonuç alamayınca özel hastanede ayaklarının ameliyatını yaptırdık. Ameliyatı bize yaklaşık 20 bin liraya mal oldu. Ameliyat masraflarının bir kısmını yardımlarla bir kısmını kredi çekerek ödemeye çalıştık. Ellerini de ameliyat ettirmek istiyoruz ama şu an imkanımız yok."

"OKULA GİTMEK İSTEMİYOR"

Ellerindeki şekil bozukluğu nedeniyle Ahmet Efe'nin ana okuluna gitmek istemediğini söyleyen anne Kutluay, şöyle konuştu:

"Çocuğum okulda her gün zorluk çekiyor. Arkadaşlarının kendisiyle dalga geçtiğini söylüyor. 'Ben neden böyleyim anne' diyor. Bunu söyleyince benim de içim parçalanıyor. İlla ki parmaklarının tam olarak düzelmeyeceğini biz de biliyoruz. Ama daha iyi seviyeye gelmesi için çaba gösteriyoruz. Daha iyi olsun, daha iyi şekilde kalem tutsun, okusun istiyorum. Çoğu çocuğun yaptığını benim çocuğum yapamıyor. Çok istiyor yapmayı, çaba gösteriyor ama yapamıyor. Ahmet Efe istediğini yazamayınca, çizemeyince üzülüyor. Şu an ana sınıfında çizim ve kesim işleri var. Özellikle yazım ve kesim işlerinde çok zorlanıyor. 'Arkadaşlarımınki güzel oluyor benim ki kötü oluyor anne' diyor. 'Ben okula gitmek istemiyorum' diyor. Oğlum seneye ilkokul 1'nci sınıfa başlayacak. Seneye daha çok sorumlulukları artacak. Daha çok yazı yazmak zorunda kalacak. Ben de ilkokula başlamadan oğlumun tedavisinin yapılmasını istiyorum. Ama şu an buna gücümüz yetmiyor."

"BEN DE ONLAR GİBİ YAZMAK İSTİYORUM"

Küçük Ahmet Efe ise parmaklarındaki şekil bozukluğu nedeniyle arkadaşlarının kendisiyle dalga geçtiğini belirterek, "Kalem tutamıyorum, yazı yazamıyorum, bu yüzden okula gitmek istemiyorum. Ellerimin yapılmasını istiyorum. Kalem tutmak istiyorum. Tutarken kalem elimden kayıyor. Arkadaşlarım bana gülüyorlar. 'Ellerin niye böyle' diye dalga geçiyorlar. Ben de onlar gibi yazabilmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

- Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title