Haberler

Ahmedinejat, Bursa'daki Erbakan'ı Anma Etkinliğine Katılacak

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın ölüm yıldönümü olan 27 Şubat tarihinde Bursa'da yapılacak anma törenlerine, İran eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın da katılacağı açıklandı.

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın ölüm yıldönümü olan 27 Şubat tarihinde Bursa'da yapılacak anma törenlerine, İran eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın da katılacağı açıklandı.

Necmettin Erbakan adını yaşatmak için kurulan Erbakan Vakfı'nın Bursa Şubesi, 4'üncü ölüm yıldönümünde yapılacak anma etkinliğine İran eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ı geçen ocak ayında İran'a gidererek davet etti. Prof.Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Bursa İl Başkanı Naim Öztürk, bugün düzenlediği basın toplantısında Erbakan için 27 Şubat'ta, Bursa'da düzenlenecek anma programına İran İslam Cumhuriyeti'nin 6'ncı Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın da katılacağını açıkladı. Erbakan'ın Türk siyasi hayatına yaklaşık 45 yıl katkıda bulunan bir devlet adamı olmasının yanı sırada uluslararası camiada tanınan saygın bir bilim adamı olduğunu belirten Öztürk, daveti kabul eden Ahmetdinejat'ın Bursa'ya 36 kişilik heyetle geleceğini söyledi. Ahmedinejad'ın Erbakan hayranı olduğunu vurgulayan, Öztürk şöyle devam etti:

"Bunu kendileri de ifade etmişlerdir. Necmettin Erbakan'nın mücadele azmi, İslam Birliği projeleri, ırkçı emperyalistlere karşı yaptığı mücadele, Kudüs ve Filistin'in İsrail işgalinden kurtarılması yönündeki çalışmalarının kendisini etkilediğini söylemiştir. Son yıllarda batıda İslamafobia'nın yükseltilmeye çalışıldığı İslam'ın ve Müslümanların terörist gösterilmeye çalışıldığı, İslam ülkeleri içerisinde mezhep ayrılıklarının körüklendiği bir dönemde, yine İslam ülkelerinin aralarına çeşitli nifaklar sokulduğu bir ortamda böyle bir davette bulunduk. Amacımız, yeryüzünde hiç kimsenin diline, ırkına, rengine, mezhebine bakmaksızın 'Müslümanlar kardeştir' anlayışıyla Müslüman ülkelerin birbiriyle yakınlaşması ve ilişkilerinin geliştirilmesidir." - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmud Ahmedinejad Necmettin Erbakan İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500

Yorumlar (1)

yildiz childers Ggevas-VAN dogumlu:

Erbakan zamaninda kara yollarini yanlis idare etti. bilmedigini bilmiyen bir yobazdi. Araplardan aldigi paralari nereye gomduyse bulunsa cok iyi olur

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title