Haberler

Ağrı Valisi: Şenlik Yerine Roketle mi Gelinir

Güncelleme:

Musa Işın, PKK'nın Tendürek dağındaki çatışmaya neden olan gösterileri barışı sabote etmek amacıyla gerçekleştirdiğini söyledi.

PKK içinde çözüm sürecini sabote etmek isteyenler olduğuna dikkat çeken Ağrı Valisi Musa Işın yaşanan çatışmanın perde arkasını anlattı. Vali Işın, "Devlet içinde ayrı bir devlet gibi hareket etmek istiyorlar. Etkinlik adı altında eli silahlı teröristlerin propaganda yapmasına izin veremezdik." ifadelerini kullandı.

KRİTİK SORU

Vali Işın, PKK'nın Tendürek dağındaki çatışmaya neden olan gösterileri barışı sabote etmek amacıyla gerçekleştirdiğini söyledi. Işın, "PKK içinde süreci zedelemek isteyenler seçime kadar böyle 'etkinlik' gerekçesiyle halk üzerinde baskı kurmayı amaçlıyor. PKK'nın çözüm sürecine dair samimiyetine vurgu yapan Vali, barış isteyen, silahsızlanmayı ön gören örgüt daha birkaç gün önce lise öğrencisi iki genç kızı dağa götürür mü" diye sordu.

PKK'nın 'etkinlik' bahanesiyle halka oy baskısı yaptığını söyleyen Ağrı Valisi Işın, PKK'lılarla yaşanan çatışmanın perde arkasını STAR'a anlattı:

"4 NİSAN'DA BAŞLADI"

"HDP, 4 Nisan'da Abdullah Öcalan'ın doğum haftası gerekçesiyle Doğubayazıt'ın, Ağrı dağı eteğindeki bir köyde şenlik düzenledi. Biz, çözüm sürecini dikkate alarak şenliğe karışmadık. Ancak edindiğimiz bilgiler ve gördüklerimize baktığımızda olayın şenlik değil, örgüt propagandası olduğunu net şekilde tespit ettik. 4 Nisan'da kurulan platformda, dağdan inen 12 PKK'lı konuşma yaptı ve "bizim kurduğumuz mahkemelere gideceksiniz, seçimde sizden büyük beklentilerimiz var. Biz ne diyorsak ona göre hareket edeceksiniz' şeklinde talimatlar vererek, yüzlerce köylüye örgüt propagandası yaptılar.

"PROPAGANDAYA İZİN VEREMEZDİK"

Şenlik ayrı, örgüt propagandası ayrıdır. Devletin sınırları içinde ayrı bir devletmiş gibi hareket ediyorlar. Buna izin veremezdik. Valilik olarak üzerimize düşeni yaptık ve gerekli güvenlik önlemlerini aldık. Etkinliğin yapılacağı yere giden yolları kapattık. Devletin görevi budur. Göz göre göre terör propagandasına izin veremezdik.

"ETKİNLİK DEĞİL PROPAGANDA"

4 Nisan'daki örgüt propagandasının ardından süreç 11 Nisan'a uzandı. PKK yine aynı propagandayı yapmak için harekete geçti. Bazı kişiler '45 kişilik köyde kime propaganda yapılacak' diyor. Oysa durum böyle değil. Etkinlik bahanesiyle yüzlerce insan çevreden akın akın geliyor. İnsanları toplayıp örgütün talimatları gereği hareket edilmesi için telkin veriliyor. Tendürek'te de, Doğubayazıt'takinin ikincisini yapmak istediler.

"ŞENLİK YERİNE ROKETLE Mİ GELİNİR?"

Ağrı'daki olayın ardından birileri utanmadan "Oraya asker neden gitti" diye soruyor diyen Ağrı Valisi, "Askerin görevi budur. Çatışma saat 3.40'da başlayıp, akşama kadar sürdü. Barış isteyen örgütün şenlik yerinde mühimmatla, roket atarla ne işi var? Yaralılarımızı almaya çalışırken bile helikopterimize ateş ettiler. Vatandaş mevzilere girince çatışma durdu. Vatandaşın oraya girmesi de normal değildi. Yolları kapatmıştık ancak patikalardan oraya vardılar. Biz askerimizi kurtarmak için çalışmalar yapıyorduk" dedi. (Kaynak: Star)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Doğubeyazıt Star Ağrı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (130)

avamobilWeb@haberler.com:

Madem herseyi biliyordun şenliği güvenlik nedeniyle iptal etseydin diye de sorarlar

145
15
yanıtYanıtla
ÜLKÜCÜ CCC...mobilWeb@haberler.com:

PKK haindir bölücüdür TSK operasyonda doğru olanı yaptı kimse TSK yı suçlamasın

24
39
yanıtYanıtla
BERWAN:

AĞRI PROVAKASYONU YAPANLARIN ELİNDE PATLADI. hALEN UTANMADAN 5 PKK Lİ OLDU DİYOR UTANMAZ LAR. provakasyonu yapan belidir. Kim bundan oy artırmayı bekliyorsa o. Savcının odasında öldürülmesi ardından fb. nin otobusune pompalı silahla saldırı. Kaostan beslenen Namert adaletsiz ve Kalkınmasızdır.

22
30
yanıtYanıtla
kürt asker ve polisler!:

yorum yaparken kürt kardeşlerimizi pkk lı şerefsizlerden ayırmasını bilelim! hiç kabahati olmayan, vatansever kürtleri karalamak da bölücülüktür!

20
23
yanıtYanıtla
Destur demobilWeb@haberler.com:

Hdp ırkçı faşist bir partıdir

20
22
yanıtYanıtla
muşlu:

len çakal askerin orda ne işi var pkk roketle gelmiş diyorsun oraya silahsız roketsiz gelse hepsini öldüreceksiniz bunu saman kafanıza sokun bütün dünya bir olsa gene pkk yi devimemzsiniz

23
16
yanıtYanıtla
burakmobilWeb@haberler.com:

Bu kadar yalan soyleyen devlet yetkililerinin roketi niye eklemesinler minareyi calan kilifini da uyduruyor. Nerde belli roketle geldikleri. Bununla ilgili bir delil varmi. Yaptiklari pislik ortaya ciktigi icin ona kulp uyduruyorlar

26
13
yanıtYanıtla
maşamobilWeb@haberler.com:

Ağrı valisi inandırıcılığını kaybetti gözümde.

20
16
yanıtYanıtla
Adınızı Yazınrecepser:

senin gibi valinin asıl sen barışı istemiyiyorsun

25
11
yanıtYanıtla
burakmobilWeb@haberler.com:

Sukurler olsunki askerlerimiz canlarindan olmaktan kurtuldular. Eger valinin dedigi gibi roketlerle geldiler planli can almaya geldilerse o askerlerimizi simdi kaybetmis olacaktik. Cunku soylenildigi gibi gelinseydi ellerine firsat gecmelerine ragmen nicin askerlerimizin canina kiymadilar. Demekki bahsedildigi gibi can almak icin planlanmis bilmem onbinlerce mermi ve roketlerle gelmediler bunlarin hepsi hain plani yapip gencecik askerlerimizi olume atmak ve bundan oy saglamakmis. Tum mesele bu. Allaha sukurler olsunki sag duyulu yaklasimlarla bu plan bosa cikti.

16
18
yanıtYanıtla
Tüm 130 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title