Haberler

Orgeneral Galip Mendi, Operasyon Bölgesinde

Güncelleme:

Ağrı'da bulunan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Ağrı Dağı bölgesinde PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyon faaliyetleri ile ilgili incelemelerde bulundu.

Ağrı'da bulunan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Doğubeyazıt İlçesine geçerek Ağrı Dağı bölgesinde tespit edilen PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyon faaliyetleri ile ilgili denetleme ve incelemelerde bulundu. Bölgede PKK'lı teröristler ile dün sabah saatlerinden itibaren sıcak temas sağlanmış ve havadan ve karadan başlayan operasyon sırasında Ağrı Dağı eteğindeki sözde 'PKK şehitliği' dümdüz edilmişti.

Ağrı Dağı bölgesinde dün saat 05.00 sıralarında başlayan hava harekatının ardından başlayan kara operasyonunda PKK'lılarla sıcak temas sağlandı. Dün saat 16.00 sıralarındaki Ağrı Dağı'nın eteklerindeki Ele Mezrası'nın üst kısmında çıkan çatışma sırasında kobralar bölgeyi yoğun şekilde bombaladı. Havadan ve karadan başlayan operasyon sırasında Ağrı Dağı eteğindeki Güngören Köyü yakınlarındaki sözde 'PKK şehitliği' dümdüz edildi. Dumanların yükseldiği Ağrı Dağı'nda çatışmalara engel olmak isteyen siviller Ele Mezrası'nı geçemedi. Polis de önlem alarak yeni grupların çatışma bölgesine geçmesine izin vermedi.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Doğubeyazıt İlçesine geçerek Ağrı Dağı bölgesinde tespit edilen PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyon faaliyetleri ile ilgili denetleme ve incelemelerde bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğubeyazıt Ağrı Dağı Politika Güncel Haberler

title