Haberler

Ağrı Hüda Par'dan Resim Sergisi

Güncelleme:

Hüda Par Ağrı İl Başkanlığı seçim lokali önünde Halepçe Şehitlerini, Şeyh Said ve arkadaşlarını, Üstad Bediüzzaman'ın resimlerinin yer aldığı sergi düzenledi.

Hür Dava Partisi Ağrı İl Başkanlığı Dünya Mustazaflar Haftası nedeniyle bir resim sergisi düzenledi. Meydanda bulunan seçim lokalinin önünde 2 gün boyunca sergilenecek resimler arasında Halepçe Şehitleri, Şehit Şeyh Said ve arkadaşları, Üstad Bediüzaman'ın resimleri yer alıyor.

Sergi hakkında kısa bir açıklama yapan Hüda Par Ağrı Belediye Başkan adayı Burhan Aslan, mazlum şehirler arasında yer alan Ağrı'da bir vahşet olan Halepçe Katliamını unutturmamak için bu sergiyi düzenlediklerini ifade etti. Burhan Aslan," 16-23 Mart tarihleri arasında ilan edilen Dünya Mustazaflar Haftası münasebeti ile bizlerde dedik ki, mazlum ve mustazaf şehrimizde zalim Saddam Hüseyin'in Avrupalı dostlarından aldığı kimyasal silahlarla katledilen binlerce mazlum Müslüman Halepçeli Kürtler anısına yine 23 Mart'ta ömrü İslam uğrunda mücadele, sürgün, işkence ve hapislerde geçen Üstad Bediüzzaman Saidi-i Nursi'nin ve birde şubat ayında İslami bir kıyamla yola çıkan, başkaldıran Şeyh Said efendi ve aziz arkadaşlarının ruhlarının anısına bir resim sergisi düzenledik."dedi.

Aslan, sergideki amaçlarının zalimlerin çirkin yüzünü sergilemek olduğuna vurgu yaparak konuşmasını şöyle sürdürdü:" Meydanda bulunan seçim lokalinin önünde 2 gün boyunca bugün ve Pazartesi günleri sergimiz gerçekleşecek. Sergideki amacımız zalimlerin çirkin yüzünü sergileyerek, halkımızın o zalimlerin yüzüne tükürmesini sağlamak ve aynı zamanda zulmün çirkin yüzünü insanlara göstermektir. Bu dünya kimseye kalmıyor, mazlum da, zalimde ölüyor. Haklıda, haksızda ölüyor. Buradan insanlara mesajımız, mazlum olmaları ama asla zalim olmamaları, mazlumdan yana olup zalime destek vermemeleridir. Haklı olun, haklı ölün, Haktan yana olun. "

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

title