Haberler

AA Servis Etti! Ağrı'da Çatışmada Yaralananlara Müdahale Anı Kamerada

Güncelleme:

AA, Ağrı'dan yeni görüntü servis etti. Ağrı'da cumartesi günü yaşanan çatışmada yaralanan kişiye olay yerinde 112 Acil Servis'in tıbbi müdahalesi kameraya yansıdı.

Ağrı'nın Diyadin ilçesi Yukarıtütek köyü mevkiinde askerler ile terör örgütü arasında çıkan ve 10 saat süren çatışmanın yankıları hala sürüyor. İşte cumartesi günü yaşanan o çatışmada yaralanan kişiye olay yerinde 112 Acil Servis'in tıbbi müdahalesi kameraya yansıdı.

YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

TSK ve PKK arasında yaşanan çatışmaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Anadolu Ajansı tarafından servis edilen görüntülerde çatışmada yaralanan kişiye olay yerinde 112 Acil Servis'in tıbbi müdahalesi kameraya yansıdı.

ÇEVREDEKİ PANİK KAMERADA

Görüntülerde acil servis ekibinin olay anında soğukkanlı davranışı ve yaralı kişiye hızlı şekilde müdahalesi ekrana yansıyor. Yine ekibin müdahalesi sırasında çevrede yaşanan panik anı kameralar takılıyor.

DBP'Lİ BAŞKAN: ORTAM ÇOK GERGİN

Diyadin İlçesi Belediye Başkanı DBP'li Hazal Aras, Yukari Tütek Köyü'nde 1 üsteğmen, 3 uzman çavuşun yaralanması ile başlayan olayları değerlendirirken, 11 Nisan sabahı çatışma olduğunu helikopterler ve askeri sevkiyattan anladıklarını bildirdi. Yaralı askerler olduğunu öğrenir öğrenmez bir heyet oluşturduklarını, yardımcıları, il, ilçe başkanları ile topluca Boyalan Köyü'ne gittiklerini anlatan Hazal Aras, yaralı askerleri kurtarabileceklerini söylediklerini bildirdi. Buna izin verilmediğini öne süren Hazal Aras, Diyadin ve çevresinde çok gergin bir ortam bulunduğunu, halkın tedirgin olduğu için işyerlerini açmadığını belirtti.

"VALİYLE DEFALARCA GÖRÜŞTÜK AMA..."

Taziye evinin yakınlarına gaz bombası atıldığını iddia eden Aras, bir savaş ortamı yaratılmak istendiğini ileri sürdü. Diyadin Belediye Başkanı Hazal Aras, şu iddialarda bulundu:

"Hatta izin vermediklerinde şüpheye düştük. Yaralı asker yok mu acaba diye düşündük. Canlı kalkan olarak gidenler, askerler izin vermedikleri için yaklaşık 4 saat yürüyerek çatışma alanına ulaştılar. Gittiklerinde askerler yaralı vaziyette yerdeymiş. Canlı kalkan olarak giden arkadaşlarımız askerlerle birlikte helikoptere taşıyorlar. Askerler teşekkür ediyor. Yaralı Cenap Elboğa ile kız kardeşi de askeri helikoptere alınıyor. Biz dün Sırrı Sakık, Mukaddes Kubilay, Milletvekilleri Nazmi Gür, Halil Aksoy'la çatışma alanına gittik. İncelemelerde bulunduk, görüş aldık. Sabah saatlerinde oluyor çatışma, akşam ancak yaralıları helikopterle sevk ettiler. Valiyle defalarca görüşmemize rağmen bir türlü izin alamadık ki gidip yaralı askerleri getirelim."

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Hazal Aras Diyadin Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (237)

Cizreli:

Akp ve Tsk Yalan söyelüyor Yalanları Tek tek ortaya çıkıyor dürüst olan hdp

85
20
yanıtYanıtla
hadi len ordan:

pkk ile tsk yı mı karşılaştırıyorsunuz hainler adamsanız cephede savaşın vur kaç mı cesaret korkaklar sizi

58
32
yanıtYanıtla
ref:

hepsi akp nin oyunu

71
18
yanıtYanıtla
olayin ozeti:

PKK SOZUNU TUTMADI ELINDE SILAHLA HALA ORTADA DOLASTI VE ASKERIMIZE ATES ACTI

51
37
yanıtYanıtla
EMIR:

askerlerın sırtlarda tasındığı göruntulerı neden servıs etmıyorsunuz onu anlamadım

68
13
yanıtYanıtla
Mustafa Kemal Çetin:

AKP iktidarı ''Analar Ağlamasın''diye diye yıllardır PKK ve KCK''ya operasyon yaptırmayarak buhainlerin hem iyice güçlenmesini sağlamış, Hem de Barış süreci devam ediyor ayakları ile Türkhalkını kandırmışlardır. İşte önceki gün Ağrı''da yaşanan 10 saatlik Çatışmanın boyutu ve PKK''nın gücünü masaya yatırmamız lazımdır. Koskoca Türk Ordusu karşısında 10 saat direnebiliyorsa bu hainler, Ak Parti iktidarının da sorgu odasına alınması kaçınılmazdır. .

50
29
yanıtYanıtla
amed21:

biz akpnin bu oyununu bozacaz oylar hdpye

40
32
yanıtYanıtla
EkremMobil-IOS:

ÖLMELERİNİ İSTYOLARDI ŞEHİT TABULARI GELSEYDİ HDP GÖZDEN DÜŞERDİ ŞİMDİ ANLADINIZ MI DEVLET BU ÇATIŞMANIN BİTMESİNİ NEDEN İSTEMİYOR???

61
7
yanıtYanıtla
BORDOBERELİ:

Ne gerekiyorsa yapacağız.

25
40
yanıtYanıtla
Ulkucu bozkurtMobil-ANDROID:

tsk ve akp yalani cikti avrupadaki oylar hdp ye gidince akp korktu

49
13
yanıtYanıtla
Tüm 237 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title