Haberler

Ağrı - Başbakan Yıldırım, Doğubayazıt'ta Şehit Korucuların Ailelerine Taziyede Bulundu

Başbakan Yıldırım, Doğubayazıt'ta şehit korucuların ailelerine taziyede bulunduBAŞBAKAN Binali Yıldırım, Tendürek Dağı'nda çıkan çatışmada şehit olan 1'i emekli, 8 köy korucusunun ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Başbakan Yıldırım, Doğubayazıt'ta şehit korucuların ailelerine taziyede bulundu

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Tendürek Dağı'nda çıkan çatışmada şehit olan 1'i emekli, 8 köy korucusunun ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Tendürek Dağı eteklerinde bulunan Gökçebulak Köyü'ndeki Karakuş Tepe Mevkii'ndeki mevzilerde nöbet tutan koruculara 15 Eylül günü saat 20.30 sıralarında bir grup PKK'lı terörist roketatar ve otomatik silahlarla saldırdı. Korucular saldırıya anında karşılık verirken Çetenli Köyü Karakolu'ndan teröristlerin bulunduğu noktalara top atışı yapıldı. Doğubayazıt'taki 1'inci Mekanize Tugay Komutanlığı'ndan, havadan kobra helikopterler, karadan da özel harekat timleri bölgeye sevk edildi. Teröristlerle bir süre devam eden çatışmada 7 korucu, 1 uzman çavuş, 1 jandarma er ile bölgeye giderken el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 emekli köy korucusu şehit oldu. Şehitlerden Uzman Jandarma Çavuş Adem Akatay ile Jandarma Er Ahmet Tezcan'ın cenazeleri Başbakan Yıldırım'ın katılımı ile dün Erzurum'da yapılan törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Otopsi işlemleri tamamlanan 8 korucunun cenazesi ise, karayolu ile Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine götürüldü ve ailelerine teslim edildi.

Şehit Köy korucularının cenazeleri, yakınları ve köylülerin katılımı ile toprağa verilirken geceyi Erzurum'da geçiren Başbakan Binali Yıldırım, bu sabah Ana uçağıyla Ağrı Ahmedi Hani Havalimanı'na gitti. Başbakan Binali Yıldırım buradan saat 09.30'da helikopterle Doğubayazıt İlçesi'ndeki 1'nci Mekanize Piyade Tugayı'na geçti. Yetkililerden Tendürek Dağı'ndaki çatışmalarla ilgili bilgi alan Başbakan Binali Yıldırım, Köy Korucuları Abdulhadi İsmailoğluları (52), Ahmet Demir (52), Mehmet Demir (30), Adem Demir (27), Mehmet Bakındı (49), Muhsin Zerek (42), Engin Zerek (24), Ali Dilek'in (emekli) ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Somkaya, Karakent, Gökçebulak Köylerindeki taziye ziyaretine Vali Musa Işın ile güvenlik yetkilileri katıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Turgay İPEK-Zafer KUMRU-Yusuf İBA/DOĞUBAYAZIT(Ağrı), (DHA)-

===============================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Tendürek Dağı Ağrı Politika Güncel Haberler

title