Haberler

Ağır Tonajlı Araçlara Geçit Yok

Güncelleme:

Kula Belediyesi, ilçeye kazandırılan prestij caddelerinde denetim yaparak ağır tonajlı araçlara geçit vermedi.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, yaklaşık 10 Milyon liralık yatırım ile Kula'ya kazandırılan caddelerdeki kilit parke taşların bozulmaması için UKOME kararlarına istinaden sürekli denetim yapacaklarını ifade etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi işbirliği ile baştan aşağıya yenilediği prestij caddelerinden Yunus Emre, Tabduk Emre, Şehitler, Mehmet Akif Ersoy ve Mevlana Caddesi ile birlikte Turgut Özal Bulvarı, UKOME'nin 22 Ağustos 2016 tarihinde aldığı kararla ağır tonajlı araçlara kapatılmıştı. Ancak vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine Kula Belediyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Ulu ve Müdürlüğe bağlı trafik ekipleri, Mevlana Caddesi üzerinde denetim yaptı. UKOME kararına muhalefet gösteren hafriyat ve mıcır kamyonları, beton mikserler ve ağır tonajlı araçların şoförlerini uyaran Zabıta Müdürü Ulu ve trafik zabıta ekipleri, araçların bu yolları kullanmaya devam etmesi durumda kamu yatırımlarının zarar göreceği ve bu noktada idari işlemlerin uygulanacağını bildirdi.

Başkan Tosun: 'Kula'nın geleceğine sahip çıkacağız'

UKOME kararının yapılan yatırımları uzun vadede koruyacağını belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Manisa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaklaşık 10 Milyon liralık yatırımla Yunus Emre, Şehitler, Tabduk Emre, Mehmet Akif Ersoy ve Mevlana Caddesi ile birlikte Turgut Özal Bulvarı'nı baştan aşağıya yenileyerek Kula'nın çehresini değiştirdik. Yapılan bunca yatırımın ve emeğin heba olmaması için UKOME tarafından alınan kararı uygulayarak Kula'nın geleceğine sahip çıkacağız" dedi.

Denetimler artarak devam edecek

Başkan Tosun, denetimlerin aralıksız olarak farklı noktalarda devam edeceğini belirterek, "Beş ana cadde ve bulvar üzerinde yasaklanan ağır tonajlı araçların geçebileceği alternatif güzergahlar daha önceden belirlenerek ekiplerimiz tarafından ilgili kurum ve kuruluşlara tebliğ edildi. Ayrıca bu araçların caddelere girmemesi gerektiğini gösteren levhalar asıldı. Bu çerçevede yaptığımız yatırımların zarar görmemesi için her türlü önlemi alarak caddelerimizi korumaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Hüseyin Ulu Güncel Haberler

title