Haberler

İstanbul'da AGD'den İdam Kararlarını Protesto

Güncelleme:

AGD İstanbul Şubesine üye bir grup, Mısır, Bangladeş ve Doğu Türkistan'daki idam kararlarını protesto etti.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, Mısır, Bangladeş ve Doğu Türkistan'daki idam kararlarını protesto etti.

AGD İstanbul Şubesi'ne üye bir grup, Fatih Camisi avlusunda akşam namazından sonra toplandı. Zaman zaman tekbir getiren gruptakiler, "Kardeşim yalnız değilsin" ve Tek çare İslam birliği" dövizleri taşıdı, "Müslümanlar kardeştir" sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, bugün Suriye ve Irak'ta yaşanan sıkıntıların ardında ırkçı emperyalizmin bulunduğunu söyledi.

İslam coğrafyasının parçalanmışlığa, bölünmüşlüğe ihtiyacı olmadığını vurgulayan Bulut, asimilasyon ya da ötekileştirmeci ırk ve mezhep merkezli yapılanmaların bölgeye huzur getirmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

Bulut, Mısır'da darbeyle iş başına gelen yönetimin güdümündeki yargının İhvan-ı Müslimin liderlerinden Muhammed Bedii'nin de aralarında bulunduğu 183 kişi hakkında verdiği idam kararlarının onanmasının, Mısır'ın ve bölgenin geleceğine bir faydası olmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Aynı şekilde Bangladeş'te Cemaati İslami Partisi eski genel başkanlarından Mevlana Metiur Rahman Nizami'ye verilen idam cezasının da hukuk dışı bir karar olduğu açıktır. Her iki ülkede verilen bu idam cezalarının uygulanmaması, yeniden yargılanma sürecine gidilmesi, halkın taleplerine ve iradesine karşı işletilen baskı sürecine son verilmesi, bu ülkelerin normalleşmesine katkıda bulunacaktır.

Bizler, AGD mensupları olarak, yaşama hakkını, mülkiyet hakkını, akıl ve nesil emniyetini, inanç ve düşünce hürriyetini her insan için istiyoruz. Bu hakların tesisi için Müslümanların güçlü olması gerekir. Bunun da yolu D-8'i canlandırmaktır." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Gençlik Derneği Bangladeş İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title