Haberler

Ağca, Emanuela Orlandi'nin Türkiye'de Yaşadığını İddia Etti

Corriere della Sera gazetesine röportaj veren Mehmet Ali Ağca, 1983'te 15 yaşındayken kaybolan bir Vatikan yetkilisinin kızı Emanuela Orlandi'nin yaşadığını, Türkiye'de olduğunu ancak adresini bilmediğini söyledi.

Corriere della Sera gazetesine röportaj veren Mehmet Ali Ağca, 1983'te 15 yaşındayken kaybolan bir Vatikan yetkilisinin kızı Emanuela Orlandi'nin yaşadığını, Türkiye'de olduğunu ancak adresini bilmediğini söyledi.

Vatikan'da bir kaymakamlık görevlisinin kızı olan Emanuela Orlandi 22 Haziran 1983'te Roma'da gizemli bir şekilde ortadan kaybolmuştu. Orlandi'nin hala sırrı çözülemeyen ortadan kayboluşu hakkında Mehmet Ali Ağca ile takas edilmesi, Vatikan seks partilerinde ölmüş olabileceği ve Magliani çetesi tarafından kaçırıldığı iddiaları ortaya atılmıştı. Mehmet Ali Ağca, konuyla ilgili Corriere della Sera'ya bir röportaj verdi. Röportaj şöyle:

Sayın Ağca, nasılsınız?

Tanrı'ya şükür iyiyim. Günlerimi İncil üzerinde çalışarak geçiriyorum. Yeni bir hayata başladım.

İtalya'da Orlandi olayı tekrar gündemde, faydalı olabilecek bir şeyler söylemek ister misiniz?

Ben Tanrı'nın huzurunda yemin ederim ki, Emanuela Orlandi hayattadır.

Bir kanıt, bir belge var mı?

Kanıt göstermek, sonuca varmaya zarar verir. Emanuela, Türkiye'de ama doğal olarak benim elimde değil ve de tam adresini bilmiyorum. Eğer Vatikan ve İtalya hükümetleri sesime kulak verirlerse serbest kalması için yardımcı olabilirim.

Kardeşi Pietro'yla 2.5 yıl önce İstanbul'da yaptığınız görüşmede olayın arkasında Vatikan, CIA ve Sismi'nin olduğunu söylemiştiniz. Onaylıyor musunuz?

Geçmişte çok seferler farklı sebeplerle yalanlar söylemiştim ama artık sadece gerçeği söylüyorum. Hiçbir ülke, hiçbir kurum ve hiçbir gizli servisin bu kaçırılma olayı ile ilgisi yok.

Kaçıranlar sizin hapisten çıkarılmanızı mı istiyorlardı, yoksa bu bir hedef saptırma mıydı?

Emanuela Orlandi sadece benim hapisten çıkabilmem için kaçırıldı. Bunu dışındaki tüm tezler ve söylentiler hasta, yalancı ve paranoyak kişiler tarafından uyduruldu.

Ortadan kaybolmasından birkaç gün sonra Bulgarların suikastta işbirliği yaptığını belirttiniz. Neden?

Bu soruya cevap vermek için doğru bir zaman değil.

Neden Pietro Orlandi'ye kardinal Re ile konuşmasını söylediniz?

Bir görüşme olması, Vatikan hükümeti ile direkt temas sağlanabilmesi için. Kardinal Re benimle görüşmek istemedi çünkü Vatikan şüpheli olmaktan ve kendisine karşı olan basın tarafından iftiraya uğramaktan korkuyor, ki bu durum masum olan don Vergari olayında da tam olarak meydana gelmişti, günahkar Renato de Pedris'e yardım ettiği iddia edilmişti.

Görüyorum ki konu hakkında oldukça bilgi sahibisiniz.

Yedi yıldır İtalya'da Magliana çetesi konuşuluyor. de Pedris'in mezarı hakkında bir şeylerin ortaya çıkması bekleniyordu, ama bu tamamen bir yalandı.

Soruşturma açık.

Savcılar ile görüşmeye hazırım, ama sadece İtalya topraklarında.

Peki ya pedofil rahipler skandalının patlak verdiği Boston ayağı?

Orlandi ailesi bu gereksiz masallar nedeniyle hayal kırıklığı içinde olmalı. Tüm diğer cinsel sebeplere veya Ambrosiana Bankası ve Vatikan Bankası'na bağlı teoriler yalan.

Siz hep vaatlerde bulunuyorsunuz.

Ben evine döneceğini garanti ederim. Emanuela iyi, herhangi kötü bir şiddete maruz kalmadı. Ona insanice davranıldı; hala bir Katolik ve her gün dua ediyor. Kardinal Bertone'nin de onu Türkiye'den İtalya'ya götürmek için bu olay ile ilgilenmesini umuyorum. Papa Ratzinger hiçbir şey bilmiyor ve sözcüsü Lombardi'nin belgesi doğruyu ifade ediyor.

Ancak iki yıl önce bir Türk televizyonuna konuşurken San Pietro meydanındaki suikastın azmettiricisi Vatikan'dır diyen siz değil miydiniz?

TRT ile yaptığım röportajda yalan söyledim, kardinal Casaroli hakkında çok büyük bir haksızlık yaptım. Daha sonra çok derin bir şekilde vicdanımı sorguladım: Vatikan hem suikastta hem de kaçırılma olayında masum. O zaman hangi hükümetler bunları azmettirdi? Ben, Ali Ağca, diyorum ki bunları açıklamak için doğru zaman değil.

Papa 2. Jean Paul'un mezarını ziyaret için İtalya'ya gelmek istediğinizi doğruluyor musunuz?

Papa 2. Jean Paul'un mezarını öpmek için derin bir istek duyuyorum, o benim ruh kardeşim. Bu değişimde 13 Mayıs 2012'de rüyamda Papa ile buluşmam ve benden din değiştirmemi istemesinin önemli bir rolü var, bu nedenle de masum Vatikan'ı suçlamayı bırakmalıyım.

Bu arada Emanuela dönmüyor.

İtalyan hükümeti, Hindistan'daki 2 gemici için yaptıklarının üçte birini yaparsa çok kısa zamanda serbest kalmış olur.

Bay Ağca, bu kadar yalan yeter.

Tanrı biliyor ki doğruyu söylüyorum. - MİLANO

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Mehmet Ali Ağca Vatikan Türkiye İtalya Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title