Haberler

Ağbaba: Diyarbakır'da Halk Hdp ve AKP Arasına Sıkışmış (2)

Kışanak: UMARIM DEMOKRASİNİN KAZANDIĞI MÜCADELE SÜRECİNİ ÖREBİLİRİZCHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile beraberindeki heyet Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne geçerek, Başkan Gültan Kışanak ve Eşbaşkan Fırat Anlı ile görüştü.

Kışanak: UMARIM DEMOKRASİNİN KAZANDIĞI MÜCADELE SÜRECİNİ ÖREBİLİRİZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile beraberindeki heyet Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne geçerek, Başkan Gültan Kışanak ve Eşbaşkan Fırat Anlı ile görüştü. Başkan Kışanak, sorunları demokrasi içinde çözmeye gayret ettiklerini, ancak demokrasinin yeterince işlemediği, demokratik kurumlara yönelik baskıların giderek arttığı belirterek, hak ve özgürlükler konusunda ciddi sıkıntıların yaşandığı bir süreçten geçildiğini anlattı. Kışanak, CHP'nin siyasi parti olarak demokratik hayatı güçlendirmek için çalıştığını belirterek, "Umarım hep beraber hem yerel demokrasiyi hem genel demokrasiyi ayakta tutabilecek, yaşatacak güçlü bir mücadeleyi sürdürebiliriz. Sizler de bugün Diyarbakır'dasınız. Bu gelişmeleri takip edeceksiniz. Hepinize bir kez daha Diyarbakır halkı adına hoş geldiniz diyorum. Umarım demokrasinin kazandığı bir mücadele sürecini hep beraber örebiliriz" dedi.

Fırat Anlı ise CHP'nin oluşturduğu heyetlerin zor günlerde kendilerini ziyarete geldiğini, şu anda da CHP heyetinin Yüksekova ve Hakkari gibi sıkıntılı başka bölgelerde incelemeler yaptığını dile getirerek, parlamentonun bölgede yaşananlara duyarlılığının önemli olduğunu vurguladı. Anlı, "Keşke diğer siyasi partilerimizde aynı duyarlılığı gösterselerdi. Hepimizi, bütün Türkiye'yi ilgilendiren bu meselede rapor hazırlamak, en azından parlamentoda bunun tartışılmasına zemin sunacak bir çabanın sahibi olsalardı. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkeye dönük antidemokratik uygulamaların engellenmesinde, kadın mücadelesinde, emekçi mücadelesinde, barış mücadelesinde, özgürlük mücadelesinde önemli bir tecrübe deneyimi olan bir partidir. Bölge insanında da uzun süre bir biçimiyle de bağ kurduğu bir siyasal partidir. O açıdan bugün sizlerin burada olması son derece önemli. Bundan sonraki süreçte de bu temasların sürmesinin son derece yararlı olduğunu düşünüyoruz. Sizlerin buradan hazırlayacağınız raporların hem Cumhuriyet Halk Partisi'nin izleyeceği politikalarda hem de parlamentoda bu konu gündeme geldiğinde birinci kaynaktan alınan bilgilerin paylaşılmasının son derece yararlı olduğuna inanıyoruz. Hakikati araştırmak gerçeği bulmak hepimizin ortak temennisidir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da, CHP olarak gönüllü milletvekilleri atadıklarını kaydederek, Ankara milletvekilleri Murat Emir ve Necati Yılmaz'ın bundan sonra Diyarbakır'da gönüllü milletvekilliği yapacaklarını bildirdi. Ağbaba, Sur'da alınan acele kamulaştırma kararıyla ilgili İstanbul milletvekilleri Gülay Yedekçi, Didem Engin ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Saniye Barut'un görevlendirildiğini ve konuyla ilgili rapor hazırlayacaklarını söyledi. Bölgede yaşanan olayları yakından takip ettiklerini belirten Ağbaba, tüm siyasi partilerden farklı bir çizgilerinin olduğunu, Türkiye'de son dönemde yaşanan olayları Türkiye ve bölgenin hak etmediğini düşündüklerini ifade etti. Diyarbakır'daki kent dinamikleri ile görüşüp rapor hazırlayacaklarını söyleyen Ağbaba, olayların bir an önce son bulmasını arzuladıklarını kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Veli Ağbaba Fırat Anlı Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title