Haberler

Ağaçlar Ormana, Ormanlar Düğün Salonuna Döner Yurdumda

Güncelleme:

Şanlıurfa kent merkezindeki çamlık alanlar düğün salonlarına dönüştürülmeye devam ediyor.

Şanlıurfa kent merkezinde Eyyübiye, Şehitlik ve Yenişehir'de çam ağaçlarının bulunduğu çamlık alanlar vardı. Halk arasında kısaca "çamlık" diye adlandırılan bu ağaçlık alanlarda çevre sakinleri çayını-kahvesini getirip içer, kısa süreli de olsa nefes alırdı. Daha eskiden ise kentte araç sayısı çok az olduğundan ve bu sebeple uzaklara gidilemediğinden buralarda ailece piknikler yapılırdı. Her bir çamlık bulunduğu o bölgenin adeta nefes alacak yegane gözdesiydi. Çamlık katliamı ilk olarak Şehitlik'teki çamlıkta başladı. Çay bahçesine dönüştürülen çamlık, daha sonra lokantaya ardından da düğün salonuna dönüştürüldü. Aynı yöntem Yenişehir'deki çamlığa da uygulandı. Ancak buradaki ağaç kıyımı çok daha fazla oldu. Son olarak Eyyübiye'deki çamlığın da bir köşesine düğün salonu yapıldı ama burası diğerleri gibi hazine veya belediyeye ait bir arazi değildi.

ŞEHİTLİK ÇAMLIK EMSAL OLDU

İlk Şehitlik Çamlıkla başladı kıyım. Burada çay bahçesi olarak kiralanan alan, bir süre sonra lokantaya dönüştürüldü. Yavaş yavaş üzeri kapatılan alan büyütülerek nihayet düğün salonu yapıldı. Yıllar içerisinde belediye başkanları değişse de buradaki ağaçlara ve alana karşı kıyım hiç değişmedi. Hemen hemen gelen tüm belediye başkanları buradaki ağaç kıyımına göz yumdu. Dolayısıyla bu kentte dilden dile dolaşarak her işgalin haklı gerekçesi yapılmaya çalışıldı. Kim bir yer işgal etse hemen Şehitlik Çamlıktaki durumu örnek gösterdi. Buradaki kıyım Yenişehir'deki ağaçlık alana da kıyılmasına sebep oldu.

VALİLİK, BAŞKANLIK, CEMAAT, ŞEYH EL ELE VERDİ

Peş peşe 4-5 lokanta ve çay bahçesinin açıldığı Yenişehir Çamlıkta son olarak 3 düğün salonu açılmıştı. Ağaç kıyımı sadece burayla sınırlı kalmadı. Bir köşesinde Gülen Cemaatine bağlı bir dershane, biraz ilerisinde bir şeyhin evi, biraz gerisinde AVM, diğer birbirinden ayrı iki köşesinde de belediye başkanlığı ve valiliğe konut yapıldı. Küçük bir orman görünümündeki çamlık alan böylelikle katledildi. Geriye çok az sayıda ağaçlık alan kaldı. Ancak ağaç katliamı bu kadarla da sınırlı bırakılmak istenmedi. Son günlerde bir düğün salonu daha inşa edilmeye başlandı. Üstelik Vali Konutu ile Belediye Başkanı Konutu'nun hemen arkasındaki ağaçlık alanda. Yetkililer bu durumu sır gibi saklıyor. "Bu alan kime verildi?", "Hangi şartlarda verildi?", "Kaç yıllığına verildi?" kimse bilmiyor.

Eyyübiye'deki çamlığın da arka kısmında kalan bir alan düğün salonu ve lokanta yapıldı. Ancak burası Şehitlik ve Yenişehir'deki çamlıklar gibi devlete ait arazi değildi. Mahkeme yoluyla da olsa sonradan kazanılan şahıslara ait mülkiyetti.

YEREL SEÇİMLERDE AK PARTİ SKM'SİYDİ!

Başka bir ağaçlık alanın betona dönüştürülmesi olayı da DSİ'den belediyeye devredilen ve bir süre nikah salonu olarak kullanılan Abdulkadir Karahan Caddesi'ndeki binanın önünde bulunan alanda gerçekleşti. Bina şuanda belediyeye ait kadın merkezi olarak kullanılıyor. Ancak önündeki ağaçlık alan ise kiraya verilen şahıs tarafından yavaş yavaş ahşap kamelyalardan beton bir lokantaya dönüştürüldü. Az da olsa bir yandan da ağaç ve çiçek dikilerek açık kapatılmaya çalışıldı. "Burada da yasal izin alındı mı?", "Hangi şartlarda yapılıyor?" bilen kimse yok, açıklayan da. Bilinen tek şey belediyeden kiralanan bu alanın ve tesisin 30 mart yerel seçimlerinde AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'ne (SKM) tahsis edilmesiydi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Yenişehir Şanlıurfa Ak Parti Ormana Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
title