Haberler

Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Dinar Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından 10 ilden 40 öğrencinin katılımıyla ve işaret dili kullanılarak hazırlanan video, işitme engelli vatandaşlar için farkındalık oluşturdu.

Dinar Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından 10 ilden 40 öğrencinin katılımıyla ve işaret dili kullanılarak hazırlanan video, işitme engelli vatandaşlar için farkındalık oluşturdu.

Bu illerde okuyan lise öğrencileri işaret diliyle İstiklal Marşı'nı okudu. Dinar'a gönderilen görüntülerin montajı yapılarak büyük sürpriz hazırlandı. Böylece İstiklal Marşı'nın on kıtası da 40 farklı öğrenci tarafından işaret diliyle okundu.

Hazırlanan video ile ilgili olarak Dinar Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İhsan Bal, yaptığı açıklamada, Dinar Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından işitme engelli vatandaşlar için farkındalık oluşturmak adına İstiklal Marşı'nın on kıtasını Adana'dan, Bursa'ya, Bursa'dan Çanakkale'ye, Çanakkale'den Aydın'a, Aydın'dan Isparta'ya, Isparta'dan Afyonkarahisar'a, on kıtayı farklı illere dağıttıklarını söyledi.

Montajda her bir kıtayı farklı bir öğrencinin okuduğunu belirten Bal, "Videolarını bize gönderdi. Biz de bu videolarda gerekli birleştirmeleri yaparak bu sunuyu hazırladık. Amacımız işitme engelliler için farkındalık oluşturmak." dedi.

Minik eller fidan dikti

Sandıklı ilçesinde Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencileri fidan dikme etkinliğinde bir araya geldi.

Okuldan 48 öğrencinin katıldığı etkinlikte, Karadirek Köyü Şehitlik Ormanına Sandıklı Orman İşletme Şefliği personeli nezaretinde yaklaşık 60 ağaç diken öğrenciler, Orman İşletme yetkililerinden de ağaç dikimi konusunda bilgi aldı.

İlk defa ağaç dikmenin mutluluğunu yaşayan öğrencilere öğretmenlerinin yanı sıra velileri de eşlik etti.

Öğrencilerin bu tür etkinliklerde yer almasının önemli olduğunu belirten anasınıfı öğretmeni Serap İşcen, "Öğrencilerimiz ilk defa ağaç dikti. Artık onların da bir ağacı var. Biliyorum ki ilk olan hiçbir şey unutulmaz. Öğrencilerimize ağaç dikme bilincinin yanı sıra ağaç dikme tekniklerini anlatan Orman İşletme Şefliği yetkililerine de teşekkür ederiz." dedi.

İscehisar HEM'de 13 kurs açılacak

İscehisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 2017'de 13 kurs açacağını bildirildi.

İscehisar HEM bünyesinde 2017 yılında etkili iletişim ve diksiyon, çocuk gelişimi eğitimi, birinci ve ikinci kademe okuma yazma, İngilizce yabancı dil, üniversiteye hazırlık, satranç, hijyen eğitimi, kalorifer ateşçiliği, mozaik, hasta ve yaşlılara bakım refakatçi, ebru, bilgisayar işletmenliği, bilgisayar grafik ve animasyon, takı tasarım ve keçe kurslarının açılacağı belirtildi.

Kursa katılmak isteyenlerin İscehisar Halk Eğitim Akşam Sanat Okulu Müdürlüğüne başvurmaları gerektiği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

İhsan Bal Dinar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
title