Haberler

Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Özkal, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Özkal, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Özkaya, mesajında, Çanakkale'nin 1915 yılında dünyanın gördüğü en büyük ve en kanlı savaşlardan birine sahne olarak, 250 binden fazla vatan evladının bu büyük savaşta şehit düştüğünü ifade etti.

Bir kısım kahramanların ise akıbetleri hakkında bilgi alınamadığını kaydeden Özkaya, şöyle devam etti:

"Bu savaşta, gencecik evlatlarını vatana feda eden anneler yüreklerinin derin ateşini ağıtlarla söndürmek istemişlerdir. Tarihin önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale dönemin imkansızlıklarına rağmen, milletin bağımsızlığı, onuru ve vatanı uğruna hiçbir fedakarlıktan çekinmediğinin kanıtıdır. Çanakkale, büyük bir destan olmakla birlikte, milletin engel tanımayan azminin, kardeşlikten ödün vermeyen kenetlenmenin göstergesidir. Bu cennet vatanı bizlere bırakan, vatanımız ve milletimiz uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle saygı ve rahmetle anıyorum."

Milletvekili Özkal ise, mesajında, Türk milletinin bekası için seve seve can veren aziz şehitlerin hatırasını rahmetle yad ettiğini kaydetti.

Binlerce yıllık Türk geleneği içinde aziz millet, şehitliği her zaman makamların en değerlisi olarak gördüğünü aktaran Özkal, şöyle devam etti:

"Orta Asya'dan Anadolu'ya, Afrika'dan Avrupa'nın ortasına dek uzanan şanlı tarihimiz, şehitlerimizin aziz hatırası ve fedakarlığı sayesinde var olmuştur. Bu şanlı tarihi silmek, bizleri yüzlerce yıllık yurdumuzdan atmak isteyen zihniyet milletimizi kanı ve canıyla mücadele edeceği, ağır bir sınavla yüz yüze bırakmıştır. İmkansızlıklarla boğuşan, aç, ayakkabısız, üniformasız ve hatta mühimmatsız Mehmetçik iman ve vatan sevgisiyle, imkansızlığı da dünyanın gördüğü en büyük donanmayı da Çanakkale'de ağır bir yenilgiye uğratmıştır. Çanakkale tarihimizin dönüm noktalarından biri, binlerce canla kazanılmış bir diriliş sınavıdır. Çanakkale'nin getirdiği mücadele ruhu ile alevlenen Kurtuluş heyecanı, Afyonkarahisar Kocatepe'den yanan ateşle Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna dönüşmüştür."

Kaynak: AA / Güncel

Ali Özkaya Çanakkale AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title