Haberler

Afyonkarahisar'da Kazalar Mobese'ye Yansıdı

Afyonkarahisar kent merkezinde 2015 yılında meydana gelen hasarlı kazalar, MOBESE kameralarına yansıdı.

Afyonkarahisar kent merkezinde 2015 yılında meydana gelen hasarlı kazalar, MOBESE kameralarına yansıdı.

Afyonkarahisar'da çoğunluğu kural ihlali nedeniyle meydana gelen ve MOBESE kameralarına yansıyan kazaların birçoğunun ucuz atlatıldığı görülüyor. Kent merkezini, Konya yolundaki Şuhut İlçesi kavşağında gece meydana gelen bir kazada, kırmızı ışık ihlali yaptığı belirlenen otomobil Konya yolundan gelen bir başka otomobile hızla çarpıyor. Aynı kavşakta gündüz meydana gelen bir başka kazada ise trafik ışıklarına uymayan motosikletli bir sürücü, Şuhut yönünden gelen otomobile hızla çarpıyor. Çarpışmanın etkisiyle motosikletten düşen sürücü, kaza sonrası zorlukla ayağa kalkıyor. Şuhut kavşağındaki bir başka kazada yine ışık ihlali yapan motosiklet yolun sağ tarafından gelen bir otomobile hızla çarpıyor. Çarpışmanın etkiyle motosikletten fırlayıp otomobilin üstünden savrulan sürücüyü başındaki kask kurtarıyor.

Fatih Mahallesi kavşağında yaşanan kazada, sol şeritte olmasına rağmen sağa dönmek isteyen bir sürücü yeşil ışığın yanmasıyla hareket ediyor. Sağa dönüşü sırasında aynı yönde ilerleyen TIR'ın altına giren otomobil, bir süre TIR'ın altında sürükleniyor.

Işık ihlallerinin neden olduğu kazalardan biri de Otogar kavşağında meydana geliyor. Seyir halindeki ticari taksi ışık ihlali yapan otomobille çarpışarak takla atıyor ve sürükleniyor.

Kantar kavşağında üzerinde 1'i çocuk 3 kişinin bulunduğu motosiklet kavşakta, Yeşil Yol istikametinden gelen midibüse yandan çarpıyor. Çarpışmanın etkisiyle motosikletteki sürücü ile kadın ve çocuğun savrulduğu kazada, çocuğu kucağına alıp ayağa kalkan kadın çevredekilerden yardım istiyor. Benzer bir kaza da Telekom kavşağında yaşanıyor. Kavşağa hızla giren motosiklet, soldan gelen otomobille çarpışıyor. Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü ve yolcu yere düşüyor.

MOBESE kameralarına yansıyan kazaların büyük bölümünün motosiklet kazası olduğu görülürken, sürücü ve yolcuların ise kask takmaması dikkati çekiyor. - Afyonkarahisar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Konya Şuhut Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title