Haberler

Afrin Sokaklarında PYD Vahşeti! Cesetleri TIR'ın Arkasında Teşhir Ettiler

Güncelleme:

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD, Halep'in kuzeyindeki çatışmalarda öldürdüğü ÖSO mensuplarını bir TIR'ın arkasında Afrin caddelerinde teşhir etti.

Yerel kaynaklardan ve ÖSO komutanlarından alınan bilgiye göre Halep'in Tel Rıfat ilçesinde bulunan terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD güçleriyle ÖSO arasında Ayn Dakna köyünde dün akşam yaklaşık 10 saat süren çatışmalar yaşandı. Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD, Halep'in kuzeyindeki çatışmalarda öldürdüğü Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarını bir tırın arkasında Afrin caddelerinde teşhir etti.

ÖSO'NUN SALDIRISI PYD GÜÇLERİNCE PÜSKÜRTÜLDÜ

Şubat ayından beri PYD'nin kontrolünde olan Ayn Dakna'yı geri almak için operasyon düzenleyen ÖSO'nun saldırısı, PYD güçlerince püskürtüldü.

Ancak daha sonra PYD, çatışmalarda ölen ve tamamına yakını yerel Arap sakinlere ait 50 kadar ÖSO mensubunun cesedini, Halep'in kuzeybatısında Türkiye sınırında yer alan Afrin ilçesine getirdi.

TIR'IN ARKASINA YERLEŞTİRDİKLERİ CESETLERİ CADDELERDE GEZDİREREK TEŞHİR ETTİLER

Telefonla bilgi veren Afrinli bir sakin, PYD teröristlerinin kent merkezinde araç konvoyu yaptığını, bir TIR'ın arkasına yerleştirdikleri ÖSO mensuplarının cesetlerini caddelerde gezdirerek teşhir ettiklerini anlattı.

PYD'YE YAKINLIĞIYLA BİLİNEN SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA YAYINLANDI

Teröristler, cesetler üzerinden yaptığı gövde gösterisinin görüntülerini PYD'ye yakınlığıyla bilinen sosyal medya hesaplarında da yayınladı.

GEÇEN ŞUBAT'TA PYD'NİN KONTROLÜNE GEÇMİŞTİ

Tel Rıfat ve Ayn Dakna, geçen Şubat ayı ortalarında PYD'nin kontrolüne geçmişti. ÖSO güçleri, Arap sakinlere ait köyü geri alarak Tel Rıfat'a ilerlemeyi hedefliyordu.

PYD ile çatışan ÖSO güçleri Ceyşü'l Sünne, Sukur el-Cebel ve Fetih Tugayı unsurları ile az sayıda Ahraru'ş Şam savaşçısından oluşuyordu.

Yerel kaynaklar, çatışmada hayatını kaybeden ÖSO mensuplarının büyük bölümünün Tel Rıfat ilçesinin yerel sakinleri olduğuna ve bölgede Kürt nüfus bulunmadığına dikkati çekti.


Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Suriye Afrin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu?
500

Yorumlar (112)

GÖKTÜRKLER:

BU KÜRTLERIN YATICAK YERI YOK YOBAZ BUNLAR

179
98
yanıtYanıtla
YALAN HABER BİR TÜRK KLASİĞİ:

HANİ LEŞLER NERDE DİYE SORAN TURKOLARA SÖYLÜYORUM BUDA MI YALAN :)))_

31
182
yanıtYanıtla
Halil:

Genetiği bozulmuş iki yamyam kavim pkk pyd

156
48
yanıtYanıtla
Zafer inananlarindir:

Allah sahit ki rus jetleri sivillere bombardiman yapiyor, pkk-pyd de musluman kanlari uzerinden zafer nidalari atiyor. bu onlarin yanina kalmaz

109
49
yanıtYanıtla
nasreddin:

senin sahidin seytan, allahi karistirma

yanıt82
yanıt21
ali:

o kadar cahilsinizki jetler ortada ceset bırakmaz bunlar hepsi silahla cehenneme gönderilen adamlarınız.

yanıt35
yanıt5
BİLO:

HELAL BE. TÜRK-KATAR-SUUT DESTEKLİ BU YAMYAMLARA HADDİNİ ANCAK KÜRTLER BİLDİRİR.

76
80
yanıtYanıtla
antalya:

yiyin birbirinizi devam edin

yanıt6
yanıt6
kürt oğlu:

siz türkler ypg yle iftihar etmelisiniz işid türkmen kızlarını pazarlarda satarken bu kadar bir tepkinizi görmedik konu kürt olunca hemen faşistlik saldırılarınız başlıyor şunu iyi bilin kürt düşmanlığınız devletinizin çöküşü olacak kürtler size asla merhamet etmeyecekler

59
92
yanıtYanıtla
BOZKURT TOKATLI:

bizde size aynısını yapacaz fistanlı haveller, hatta sizin leşlerinizi tankla sürükleyeceğiz

100
42
yanıtYanıtla
Tüm 112 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title