Haberler

Afrikalı Ormancılara Yangın Söndürme Tatbikatı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi'nin ormancılarla tokalaşması Bir ormancının yangın battaniyesinin kullanımını göstermesi Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman'ın orman yangınında bir araçta bulunması gereken malzemeleri anlatması Tatbikat için çıkartılan yangın görüntüsü Yangına ilk müdahale eden aracın gelmesi Tatbikatı izleyen Afrikalılardan görüntü Yangıngın helikopterinin yangına köpük ve su burakması görüntüsü Yangına müdahale eden motosikletli ekipten görüntü Yangına köpük sıkılması Afrikalıların yangın elemanı ile yangına su sıkmaları Ormacı'nın afrikalılarla yangına müdahale etmesi Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ile Mücadele Genel Müdürü Hanifi Avcının yangına müdahale etme görüntüsü Yağın araçlarından köpük ve su sıkılması Müsteşar yardımcısı İbrahim Çiftçi'nin yangınla ilgili röportaj Kenan Akduman ile yapılan röportaj -Afrikalı Ormancılara Yangın Söndürme Tatbikatı Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) iş birliği ile Afrika ülkelerine yönelik düzenlenen "Uluslararası Çölleşme ile Mücadele Eğitimi" kapsamında Mersin'de bulunan 29 ülkeden 68 ormancı, yangın söndürme tatbikatına katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi'nin ormancılarla tokalaşması

Bir ormancının yangın battaniyesinin kullanımını göstermesi

Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman'ın orman yangınında bir araçta bulunması gereken malzemeleri anlatması

Tatbikat için çıkartılan yangın görüntüsü

Yangına ilk müdahale eden aracın gelmesi

Tatbikatı izleyen Afrikalılardan görüntü

Yangıngın helikopterinin yangına köpük ve su burakması görüntüsü

Yangına müdahale eden motosikletli ekipten görüntü

Yangına köpük sıkılması

Afrikalıların yangın elemanı ile yangına su sıkmaları

Ormacı'nın afrikalılarla yangına müdahale etmesi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ile Mücadele Genel Müdürü Hanifi Avcının yangına müdahale etme görüntüsü

Yağın araçlarından köpük ve su sıkılması

Müsteşar yardımcısı İbrahim Çiftçi'nin yangınla ilgili röportaj

Kenan Akduman ile yapılan röportaj

-Afrikalı Ormancılara Yangın Söndürme Tatbikatı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) iş birliği ile Afrika ülkelerine yönelik düzenlenen "Uluslararası Çölleşme ile Mücadele Eğitimi" kapsamında Mersin'de bulunan 29 ülkeden 68 ormancı, yangın söndürme tatbikatına katıldı.

Tatbikat senaryosu gereği Alata Orman Şefliğinde çıkan yangının haber verilmesiyle olay yerine ilk olarak motosikletli ekipler ve arazözler gitti. Ekiplerin müdahale ettiği yangına helikopterle de su atıldı. Eğitim için Mersin'de bulunan Afrikalı ormancılar da yangına söndürme çalışmalarına katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi, yaptığı açıklamada, konuk ormancıların tatbikatla yangın söndürme konusunda bilinçlendirildiğini söyledi.

Tatbikata Mersin Orman Bölge Müdürlüğü personelinin de katıldığını aktaran Çiftçi, "Kendilerine nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunduk. Erken müdahale konusuna dikkati çektik. Asıl önemli olanın da yangının çıkmaması için gayret gösterilmesi olduğunu anlattık." dedi.

Çiftçi, Afrikalı ormancıların Türk ekibinin müdahale konusunda başarısını takdirle karşıladığını sözlerine ekledi.

Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman ise tatbikat gereği çıkartılan yangına ilk müdahale motosikleti, 3 arazöz, su tankı ve helikopterle müdahale ettiklerini belirterek, "Toplam 40 yangın işçisi, 20 muhafaza memuru ve 7 teknik elemanla beraber bu organizasyonu gerçekleştirdik. Konuk ormancılar da bize destek vererek teorik bilgilerini pratiğe dökme şansı buldu." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Çiftçi Erdemli Afrika Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title