Haberler

Afrika, Medyasını Tartışıyor

Afrika Medya İnisiyatifi Forumu (AMI), Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg kentinde başladı.

Afrika Medya İnisiyatifi Forumu (AMI), Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg kentinde başladı.

Türkiye'den Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya ve Uluslararası Haberler Yayın Yönetmeni Ömer Faruk Tokat'ın da katıldığı "Afrika'nın en büyük medya etkinliği"nin ilk gününde, "basın özgürlüğü ve etik" konuları değerlendirildi.

Medya özgürlüğünün sorgulandığı oturumda, etik ve sorumlu habercilik üzerine konuşan gazeteci Joy Nadioo, medyanın zihinleri yönlendirdiğini ifade ederek, Güney Afrika'daki öğrenci protestolarının şiddet dili üzerinden yansıtılmasını eleştirdi.

Witwaterstrand Üniversitesi Medya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Anton Harber de Afrika'da basına uygulanan baskılar karşısında siyasi liderlerin sorumluluklarına dikkati çekerek, "Gazeteciler taciz ediliyor, yargılanıyor, hapse mahkum oluyorlar hatta öldürülüyorlar. Güney Sudan'da yıl içerisinde 5 gazeteci öldürüldü. Güney Afrika'da her zaman özgür medya kavgasını veriyoruz. Medyanın özgürlüğü konusu birçok Afrika ülkesinde hala en büyük sorun" diye konuştu.

El Cezire TV muhabirlerinden Mohammed Adow ise Afrika'nın bir kısmında basın özgürlüğünün olmadığını savundu. Siyasilerin kendi çıkarları için medyaya baskı kurduğunu dile getiren Adow, eleştirel bakan gazetecilere muğlak basın kanunları kullanılarak dava açıldığını, medya birimlerine baskılar yapıldığını anlattı.

İnsan hakları aktivisti Ayesha Kajee de ifade özgürlüğünün insani bir hak olduğunu hatırlatarak, sömürge dönemlerinden kaldığını iddia ettiği kanunların özgürlüğü kısıtladığını söyledi.

Etkinlik 13 Kasım'a kadar sürecek.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Özkaya Anadolu Ajansı Güney Afrika Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title