Haberler

Afganistan'ın Eski Devlet Başkanı Karzai Rusya'da

Afganistan'ın eski Devlet Başkanı Hamit Karzai, Rusya ve Afganistan'ın terörle mücadelede ortak hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Afganistan'ın eski Devlet Başkanı Hamit Karzai, Rusya ve Afganistan'ın terörle mücadelede ortak hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Karzai, temaslarda bulunmak için geldiği Rusya'da, Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la bir araya geldi.

Hamit Karzai, görüşmelerin ardından düzenlenen basın toplantısında, Rusya'nın Afganistan'daki terörle mücadele operasyonlarına katılması konusunu ele aldıklarını aktardı.

Terörün Afganistan kadar Rusya'yı da etkilediğini belirten Karzai, "Ben hem Putin'e hem de Lavrov'a, Rusya ve Afganistan'ın terörle ortak mücadele etmesi gerektiğini söyledim. Çin ve Hindistan'ın da bu mücadeleye katılmasını görüştük" dedi.

Karzai, komşuları Rusya, Hindistan ve Çin'in bu sürece dahil olduğu takdirde Afganistan'ın daha güçlü ve istikrarlı olacağını vurguladı.

Sovyet orduları Afganistan'ı terk ettiğinde oluşan boşluğun "Afganistan'ın dostu olmayan güçler tarafından doldurulduğunu" öne süren Karzai, "Güçlü Rusya, Afganistan'ın istikrarı için büyük faktördür" diye konuştu.

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani'nin 8-10 Temmuz'da Rusya'nın Ufa kentinde yapılacak Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi'ne katılacağını bildiren Karzai, ülkesinin bu toplantıya önem verdiğini ve ŞİÖ'ye tam üye olmak istediklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Vladimir Putin Sergey Lavrov Afganistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title