Haberler

    Afganistan'da Şii Camisine Deaş Saldırısı: En Az 30 Ölü

    Afganistan'ın başkenti Kabil'deki bir Şii camine düzenlenen intihar saldırısında yaşamını yitirenlerin sayısı en az 30'a yükselirken, içlerinde çocukların da bulunduğu onlarca kişi yaralandı.

    Afganistan'ın başkenti Kabil'deki bir Şii camine düzenlenen intihar saldırısında yaşamını yitirenlerin sayısı en az 30'a yükselirken, içlerinde çocukların da bulunduğu onlarca kişi yaralandı.

    Today's suicide attack on #BaqerulOlum mosque according to the eyewitnesses photos.#KabulBlast #Afghanistan pic.twitter.com/T0mDgPCVMl— Zakarya Hassani (@ZakariaHassani4) 21 Kasım 2016

    Görgü tanıklar intihar yeleği giymiş bir kişinin yayan olarak cemaatin toplandığı sırada Hazara Şiilerinin gittiği Bakiril Ulum Camisi'ne girdiğini ve kendini havaya uçurduğunu belirtti.

    Kabil Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Feridun Ubaydi, patlamanın ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulunurken, "yaralıların hastanelere kaldırıldığını ve ölü sayısının artmasından endişe duyduklarını" söyledi.

    Saldırının hedefinde ise Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela'da şehit edilmesinin 40. günü (Erbain) nedeniyle düzenledikleri matem törenine katılanlar vardı. Yaralılar bölgedeki iki sağlık merkezine kaldırılırken, İstiklal Hastanesi Başhekimi Muhammed Sabıur Nasib, "38 yaralının kendilerine ulaştırıldığını ve bunlardan 8 tanesinin durumunun ciddi olduğunu" kaydetti.

    Bölgede ücretsiz sağlık hizmeti veren İtalyan sivil toplum kuruluşu Emergency ise yaptığı açıklamada kurumlarına 23 yaralının intikal ettirildiğini ve bunlardan 10'unun çocuk olduğunu duyurdu.

    #Kabul, attentato alla moschea sciita. Dei 23 feriti arrivati al ns ospedale, 10 sono bambini. #laguerraè— EMERGENCY (@emergency_ong) 21 Kasım 2016

    Saldırının arkasındakilerle ilgili şüpheler ilk dakikalarda Taliban üzerine yoğunlaşsa da örgütün sözcüsü Zabihullah Mujahid saldırıyı kınadı ve "Bu bizim işimiz olamaz, bizimle hiçbir ilgisi yok" diyerek "biz camilere saldırmayız, bu bizim gündemimizde yok" açıklaması yaptı.

    Ardında terör örgütü DEAŞ'a yakınlığı ile bilinen Amaq Haber Ajansı DEAŞ'ın saldırıyı üstlendiğini duyurdu.

    #AFGHANISTAN#IslamicState Claims Responsibility For Suicide Attack On Worshipers In Baqer-Ul-Uloom #Shia Mosque In #Kabul. #TerrorMonitor pic.twitter.com/2VusqfvFGH— Terrormonitor.org (@Terror_Monitor) 21 Kasım 2016

    Afganistan Başbakanı Abdullah Abdullah saldırıyı kınarken, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "saldırının içlerinde çocukların da bulunduğu sivilleri kutsal bir mekanda hedef aldığını ve bunun İslam'a ve insanlığa karşı olduğunu" kaydetti

    This attack targeted innocent civilians including children in a holy place. It is a war crime & an act against Islam & humanity. – AA 2/6— Dr. Abdullah (@afgexecutive) 21 Kasım 2016

    I strongly condemn the suicide attack targeting mourners in a mosque in #Kabul earlier this afternoon. I condole w/ victim families.– AA 1/6— Dr. Abdullah (@afgexecutive) 21 Kasım 2016

    Geçtiğimiz ay Aşure gününde polis üniforması giymiş bir DEAŞ militanı Kabil'deki bir Şii türbesine silahlı saldırı düzenlemiş, olayda en az 14 kişi yaşamını yitirmişti.

    Auteur:

    Tags:Gepost: 21 november 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Afganistan Twitter Kabil Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    title