Haberler

Afganistan'da Parlamentoya Saldırı (2)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Afganistan'da parlamentoya düzenlenen saldırı- Saldırıdan hasar gören araçlar- Hasar gören bina ve kırılan camlar- Olay yerine gelen askerler Afganistan'da parlamentoya düzenlenen saldırı- Kabil'de parlamento binasına düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada 6 saldırgan öldürüldü, 25 kişi yaralandı Afganistan'ın başkenti Kabil'de Taliban'ın parlamentoya bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıdan sonra çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 6 militanın öldürüldüğü, 25 kişinin yaralandığını bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Afganistan'da parlamentoya düzenlenen saldırı- Saldırıdan hasar gören araçlar- Hasar gören bina ve kırılan camlar- Olay yerine gelen askerler Afganistan'da parlamentoya düzenlenen saldırı- Kabil'de parlamento binasına düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada 6 saldırgan öldürüldü, 25 kişi yaralandı Afganistan'ın başkenti Kabil'de Taliban'ın parlamentoya bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıdan sonra çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 6 militanın öldürüldüğü, 25 kişinin yaralandığını bildirildi. Kabil Emniyet Müdürü Abdul Rahman Rahimi, saldırganlardan birinin bomba yüklü aracı parlamentonun önünde patlattığını ifade ederek kalan 6 saldırganın Afgan güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü söyledi. Rahimi, saldırganlar ve Afgan güvenlik güçleri arasında patlamadan sonra başlayan ve bir saat devam eden çatışmada sivillerin ve askerlerin de hayatını kaybettiğini belirtti ancak sayı vermedi.Afganistan Sağlık Bakanlığının açıklamasında da 25 kişinin yaralandığı ifade edildi. Yaralılardan üçünün çocuk, beşinin kadın olduğunu kaydedildi.Saldırıyı üstlenen Taliban'ın sözcüsü Zabiullah Mücahid, yaptığı yazılı açıklamada, çok sayıda Afgan güvenlik gücü mensubunun öldürdüğünü iddia etti.

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Kabil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title