Haberler

Afganistan'da Kabine Kurma Çalışmaları

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, yeni kabinenin kalan tüm bakanları için gelecek hafta parlamentoda güven oylaması yapılacağını söyledi.

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, yeni kabinenin kalan tüm bakanları için gelecek hafta parlamentoda güven oylaması yapılacağını söyledi.

Gani, yeni eğitim yılının başlaması dolayısıyla düzenlenen törende, kabinenin aylardır kuramadığını anımsatarak kalan tüm bakanlar için gelecek hafta mecliste güven oylaması yapılacağını ve kabinenin böylece kurulacağını belirtti.

Devlet Başkanı Gani, yaklaşık iki ay önce bakan, istihbarat şefi ve Merkez Bankası başkanı adaylarını parlamentoya sunmuş ancak oylamada sadece sekiz bakan güvenoyu alabilmişti.

Onay alınamayan bakanlıkların vekaleten yönetildiği ülkede kabine kurulamaması siyasi krize neden oluyor.

Öte yandan, Gani, yeni eğitim yılının açılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, bir milyonun üzerinde çocuğun güvenlik sorunları nedeniyle okula gidemediğini söyleyerek hükümetin kapanan okulların tekrar açılması için elinden geleni yapacağını ifade etti.

Afganistan'ın doğu ve güney bölgelerinde Taliban örgütü, öğrencilerin okula gitmesine izin vermiyor ve bazı bölgelerde okulları sığınak olarak kullanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title