Haberler

Afganistan'da 3 Türk'ün Öldürülmesi

Afganistan'daki intihar saldırısında hayatını kaybeden inşaat işçisi Halil Gül, memleketi Kayseri'de toprağa verildi.

Afganistan'ın doğusundaki Nangerhar vilayetinde Türk mühendis ve işçilerini taşıyan araca yönelik intihar saldırısında hayatını kaybedenlerden inşaat işçisi Halil Gül'ün (51) cenazesi Bünyan ilçesinde toprağa verildi.

Evli ve 7 çocuk babası Halil Gül'ün (51) cenazesi, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan ambulansla alınarak Bünyan ilçesi Karatay Mahallesi'ndeki evine getirildi.

Gülşen Gül, eşini son kez görmek istemesine müsaade edilmeyince fenalık geçirdi. Gül'ü yakınları güçlükle sakinleştirdi.

Türk bayrağına sarılı tabutla getirilen Gül'ün cenazesi kılınan namazın ardından Karatay Mezarlığı'nda defnedildi.

Halil Gül'ün 15 yaşındaki oğlu Mustafa Gül, arkadaşlarının desteğiyle ayakta durabilirken eşi Gülşen Gül, "Aslanım kurban olurum sana, bizim için yad ellerde can verdin" diyerek ağladı.

Gül, oğluna da "Şehit babanla gurur duy, dik dur sen şehit oğlusun" diyerek seslendi.

Halil Gül'ün cenazesine yakınları, Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Ali Avcı, Garnizon Komutanı Tümgeneral Hava Pilot Ali Demiral, Bünyan ilçe kaymakamı Engin Aksakal ve mahalle sakinleri katıldı.

Afganistan'ın Nangerhar vilayetinin Behsud ilçesinde, Türk mühendis ve işçilerini taşıyan araca yönelik düzenlenen intihar saldırısında, 2'si mühendis birisi inşaat işçisi 3 Türk hayatını kaybetmiş, bir kişi yaralanmıştı. - Kayseri

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Kayseri Karatay Bünyan Politika Güncel Haberler

title