Haberler

Afganistan'da 15 Bin Aileye Kurban Eti Dağıtıldı

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı'nın Afganistan'da vekalet yoluyla kurban kesimi organizasyonu, Türkiye'nin Mezar ı Şerif Başkonsolosluğu aracılığıyla gerçekleştirildi.

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı'nın Afganistan'da vekalet yoluyla kurban kesimi organizasyonu, Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosluğu aracılığıyla gerçekleştirildi.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın kurban dağıtım ekibi huzurunda ülkenin kuzey illerinden Belh, Cevizcan, Faryab ve Tahhar'da önceden belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere, 3,5 kilogramlık kurban eti paketleri teslim edildi.

Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Güneş Yeşildağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyon kapsamında kuzey Afganistan'da 340 büyükbaş hayvanın etinin 15 bin ihtiyaç sahibi aileye dağıtıldığını belirtti.

Yeşildağ, "Bu organizasyon, Türk halkının Afgan halkıyla olan dayanışmasının bir diğer örneğidir" dedi.

Diyanet Vakfı'ndan Afganistan'a gelen Mustafa Kaya da organizasyona destek veren Türk halkının Afganistan'da kurban kesmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek bundan sonra da bu sayının artarak devam edeceğini, Türk halkının Afgan halkıyla olan kardeşliğinin bir kez daha pekişmiş olacağını kaydetti.

Kurban Bayramı dolayısıyla ülkeye gelen Türk yardım kuruluşları, ülke genelinde kurban eti dağıtımına devam ediyor.

Bayramın ikinci günü de Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Ukba Uluslararası Kardeşlik Barış ve Ahlak Derneği, Afganistan'da Semerkand Vakfı aracılığıyla 3 bin aileye kurban eti dağıtılmıştı. - Belh

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Afganistan Türkiye Faryab Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title