Haberler

Afgan Kızı Reyhan, Annesinin Ölümünün Ardından Dört Kardeşine Annelik Yapıyor

Güncelleme:

Ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle ülkelerini terk edip Trabzon'a yerleşen 5 çocuklu Afgan ailenin en büyük çocuğu Reyhan Arapzade, annesinin ölümünün ardından kardeşlerine annelik yapıyor.

Afganistan'daki iç karışıklık nedeniyle ülkelerini terk ederek Trabzon'a yerleşen 5 çocuklu Afgan ailenin 12 yaşındaki çocukları Reyhan Arapzade, annesinin ölümünün ardından kardeşlerinin bakımıyla ilgileniyor.

KARDEŞLERİNİN TÜM SORUMLULUĞUNU ÜSTLENDİ

Ortahisar ilçesine bağlı Yenicuma Mahallesi'nde yaşayan Reyhan Arapzade, annesini 1,5 yıl önce kaybetti. Babası ve dört kardeşiyle Afganistan'dan kaçarak 6 ay önce Trabzon'a gelen Arapzade, evde kardeşlerinin tüm sorumluluğunu üstlendi.

Reyhan, okuldan gelen kardeşlerinin önce karnını doyuruyor, en küçük kardeşinin temel bakımını yapıyor, mamasını yediriyor ve onlarla oyunlar oynuyor.

Kardeşlerinden Ramin ve Sümeyye Arapzade okula giderken, Madi ve Bünyamin ise gün boyu evde ablalarıyla kalıyor. Evin en küçük ferdi Bünyamin, Reyhan'ı annesi gibi sandığı için kucağından inmek istemiyor.
"BABAM ÇALIŞTIĞI İÇİN 4 KARDEŞİME BEN BAKIYORUM"

Reyhan Arapzade, yaptığı açıklamada, "Babam çalıştığı için 4 kardeşime ben bakıyorum. Afganistan'da 3. sınıfa kadar okudum. Okula gitmeyi istiyorum ama kardeşlerime bakacak kimse olmadığı için okula gidemiyorum." dedi.

Okula giden Ramin ve Sümeyye Arapzade, kardeşlerinin kendilerine annelik yaptığını, yemeklerini hazırladığını, çamaşırlarını yıkadığını ifade etti.
"SAVAŞLARIN BEDELİNİ KADINLAR VE ÇOCUKLAR ÖDÜYOR"

Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt, istilaların ve savaşların bedelini genelde kadınlar ile çocukların ödediğini belirtti.

Tarafı ve sebebi olmadıkları savaşların savurduğu çocukları Türkiye'nin ağırladığını ifade eden Kurt, "Reyhan ve kardeşleri de bu mağdur ve mazlum muhacirlerden birkaçı. Kadim bir medeniyete sahip Türkiye'nin Reyhan ve kardeşlerine sosyal refah devleti anlayışıyla yaklaşacak ve Türk çocuklarından farksız yardım ve hizmetlerde bulunacaktır." dedi.
"GÖREVLİLERE TALİMAT VERDİM"

Kurt, Reyhan'ın okula gitmesinin kendilerinin görevi olduğunu söyleyerek, bu konuda görevlilere talimat verildiğini ve en kısa sürede kız çocuğunun bu isteğinin yerine getirileceğini dile getirdi.

Ahmet Kurt, ailenin diğer ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında çalışmaların sürdüğünü ve bundan sonra da devam edeceğini bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Trabzon Valisi Yücel Yavuz'un aceleci olunması noktasında talimatları bulunduğunu da sözlerine ekledi.



Kaynak: AA / Yaşam

Ahmet Kurt Afganistan Ortahisar Trabzon Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title