Haberler

Afad Güvenli Hayvan Kurtarma Merkezi Oluşturacak

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Aksaray ve Kilis İl Müdürlüğü, hayvan kurtarmayla ilgili çalışma ve müdahalelerin sistematik hale getirilmesi için "Güvenli Hayvan Kurtarma Kapasitesi" projesi oluşturdu.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Aksaray ve Kilis İl Müdürlüğü, hayvan kurtarmayla ilgili çalışma ve müdahalelerin sistematik hale getirilmesi için "Güvenli Hayvan Kurtarma Kapasitesi" projesi oluşturdu.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, kurumun Aksaray İl Müdürlüğünce, ülkede hayvan kurtarmayla ilgili çalışma ve müdahaleleri sistematik hale getirmek için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Projenin maddi kaynağının Avrupa Birliğinden sağlandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Proje, AB'den yaklaşık 600 bin liralık destek aldı. Proje sonunda 'Güvenli Hayvan Kurtarma Eğitim Merkezi' de oluşturulacak. Yaklaşık 600 bin lira bütçeyi AB projeleri kapsamında alan 'Güvenli Hayvan Kurtarma Kapasitesi' projesinin ortakları arasında İngiltere'den Barta, Belçika'dan Gent Üniversitesi de bulunuyor. Proje, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, 'Erasmus + Programı Ana Eylem 2 Stratejik Ortaklıklar 2015 Yılı Yetişkin Eğitimi Projesi' kapsamında kabul edildi."

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Aksaray Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title