Haberler

HDP'li Buldan: Gözaltına Alınan Arkadaşlarımıza Zorla İstiklal Marşı Okuttular

Güncelleme:

HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, "İstanbul'da gözaltına alınan il yöneticileri, ilçe eş başkanları ve HDP çalışanlarına İstiklal Marşı ile zulüm yapılıyor" dedi.

İstanbul'da 2 Ekim sabahı birçok ilçede Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Savcılık sorguları devam eden şüphelilerin yakınları ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Buldan, "İstanbul'da içerisinde il yöneticileri, ilçe eş başkanları ve HDP çalışanlarının olduğu 52 arkadaşımız gözaltına alındı ve bugün savcılıkta ifadeleri devam ediyor." dedi.

"DARP EDİP, İSTİKLAL MARŞI İLE ZULÜM YAPTILAR"

Gözaltına alınanların hukuksuz bir şekilde gözaltına alındığını ve gözaltındayken darp edildiklerini ileri süren Buldan, "Özellikle kadın arkadaşlarımıza yapılan uygulama Türkiye açısından bir utanç tablosudur. Kadın arkadaşlarımız sağlık kontrolüne götürülürken yolda kadın polisler tarafından darp edildiler. Kendilerine zorla İstiklal Marşı okutulmaya çalışıldı ve kendilerine 'ne mutlu Türküm diyene' dedirtmek için zulüm uygulattılar." diye konuştu.

"YAPILANLAR 80'Lİ YILLARA GERİ DÖNÜŞ"

Yapılanların 90-95'li yıllara değil, 80'li yıllara geri dönüşün bir göstergesi olduğunu ifade eden Buldan, "İstanbul bugün Diyarbakır cezaevi olmuştur. Diyarbakır cezaevinde 80'li yıllarda insanlar, işkencelerden geçiriliyordu. Orada insanlara 'ne mutlu Türküm diyene' dedirtiliyordu ve insanlara İstiklal marşı zorla okutuluyordu." diye konuştu.

"HDP'NİN GÜCÜNÜ ZAYIFLATMAYA ÇALIŞAN BİR UYGULAMADIR"

Yapılan operasyonu için, "AKP'nin katliam politikası, siyasi soykırım operasyonu" nitelemesinde bulunan Pervin Buldan, "1 Kasım seçimlerine giderken HDP'nin gücünü zayıflatmaya çalışan, HDP'yi kriminalize etmeye çalışan bir uygulamadır." dedi.

"BU HALK ERDOĞAN'A KARŞI DİRENECEK"

Buldan, "Çok açık bir şekilde ifade etmek istiyoruz ki, AKP zihniyetine karşı, Recep Tayyip Erdoğan'ın emirlerine karşı, bu halk Türkiye'de direnecek ve 1 Kasım seçimlerine çok daha güçlü bir şekilde hazırlanacaktır." şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı Pervin Buldan İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (118)

bingöllü:

TÜRKÜN gücünü göstercegiz dedik ulan !!

21
100
yanıtYanıtla
DİYARIBEKİR:

BENDE KÜRDÜM AMA SENİN GİBİ HAİN DEĞİLIM, , BOŞUNA ÇIRPINMAYIN, , , SİZİN YÜZUNUZÜ GÖRDÜK, , SİZ KÜRTLERİ TEMSİL EDEMEZSİNİZ, , ERMENİ MAŞASI OLDUĞUNUZ BELLİ, , , DEFOLUN GİDİN BU TOPRAKLARDAN , , TÜRKLERLE BİZ KARDEŞİZ

32
5
yanıtYanıtla
suat gün Mobil-ANDROID:

hellal olsun okutana

19
14
yanıtYanıtla
Burak:

Zorunamı gitti

15
14
yanıtYanıtla
53Mobil-ANDROID:

ilk.okulda.cok.soylemistir

25
4
yanıtYanıtla
by bucaklıMobil-ANDROID:

daha durun siz. ananızdan doğduğunuza pişman edecez. tükürüğünüzle boğuyodunuz nolduu

28
1
yanıtYanıtla
TiginMobil-IOS:

Zaten İstiklâl Marşı haricindeki her ülkenin marşını okursunuz siz. Gidin bu ülkeden. Kimse sizi zorla tutmuyor.

26
1
yanıtYanıtla
halil:

istiklal marşı okmak istemeyen defolup gitsin türkiyeden

24
1
yanıtYanıtla
Oguz boyuMobil-ANDROID:

Ne Mutlu Türküm Diyene

22
2
yanıtYanıtla
Asena:

Seksenli yıllara geri dönülse keşke, görseniz bir işkence neymiş. İstiklal marşı işkence ha. Tabi sizin ermeni dedeleriniz o savaşa katılmadı ki marşın anlamını bilesin. nursuz pislik

22
2
yanıtYanıtla
Tüm 118 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title