Haberler

Adli Tıp Kurumu Bin 121 Hasta Mahkumun Talebini Reddetti

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adli Tıp Kurumu tarafından bin 121 hasta mahkumun talebinin reddedildiğini açıkladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adli Tıp Kurumu tarafından bin 121 hasta mahkumun talebinin reddedildiğini açıkladı.

-CEZAEVLERİNDE 104 KANSER HASTASI VAR-

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in kanser hastası mahkumlara ilişkin soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı, 3 Şubat 2014 tarihi itibarıyla ceza infaz kurumlarında 104 kanser hastası hükümlü ve tutuklu bulunduğunu, bu kişilerden bir kısmının tedavilerinin kurum revirinde, ileri tetkik, tedavi ve rehabilitasyon gerekenlerin devlet hastanelerinde, daha ileri sağlık hizmeti gerekenlerin ise üniversite hastanelerine sevk edilerek her türlü muayene ve tedavilerinin tıbbi gereklilik ve mevzuat doğrultusunda titizlikle yerine getirildiğini söyledi.

- 184 HÜKÜMLÜ VE TUTUKLUNUN İYİLEŞİNCEYE KADAR İNFAZI TEHİR EDİLDİ-

Adalet Bakanı, iyileşinceye kadar infazı tehir edilen 184 hükümlü ve tutuklu bulunduğunu, bu kişilerin hangi hastalıklardan dolayı infazlarının tehir edildiğine ilişkin sayısal veri bulunmadığını kaydetti.

Adli Tıp Kurumu Başkanlığıyla yapılan yazışmaya verilen cevaba işaret eden Adalet Bakanı, rapor için Adli Tıp Kurumuna gönderilen kişiler içinde kanser hastalarının da bulunduğunu, bu kişilerin gerekli muayeneleri yapılarak, tıbbi evrakları ile tetkik sonuçları değerlendirildikten sonra dosyalarının karara bağlandığını söyledi.

- CUMHURBAŞKANI AFFI KAPSAMINDA 5 KİŞİ HAKKINDA RAPORLAR DÜZENLENDİ-

Adalet Bakanı, 1 Ocak 2013 ila 31 Aralık 3013 tarihleri arasında, ilgili kurula gelen 2 bin 495 adet infaz dosyası için bin 527 rapor ile 968 müzekkere düzenlendiğini, bunlardan cumhurbaşkanı affı kapsamında 5, infaz tehiri kapsamında 178, hastane şartlarında yatırılarak tedavi edilmesi istenilen 60, akıl hastalığı tespit edilerek yüksek güvenlikli sağlık kuruluşunda tedavi olması gereken 38 kişi hakkında gerekli raporların düzenlediğini açıkladı.

Adalet Bakanı, toplam bin 121 kişinin talebinin olumsuz değerlendirildiğine ilişkin raporların Cumhuriyet savcılıklarına gönderildiğini bildirdi.

Adalet Bakanı, kurul tarafından değerlendirmeye alınan hastalar içinde kanser hastalarının da bulunduğunu ancak salt kanser tanısına yönelik istatistik tutulmadığını ifade etti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Adli Tıp Kurumu Bekir Bozdağ Özgür Özel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title