Haberler

Adıyaman'da Toplu Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu ülkede yüzde 50 artı 1 ile iş başına gelecek cumhurbaşkanının, millete karşı sorumluluklarını yerine getirmek dışında bir niyetinin olmayacağını, bunun gerçek demokratlar ve demokrasiyi sindirenlerce bilineceğini belirterek, "Aksini söyleyen emin...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu ülkede yüzde 50 artı 1 ile iş başına gelecek cumhurbaşkanının, millete karşı sorumluluklarını yerine getirmek dışında bir niyetinin olmayacağını, bunun gerçek demokratlar ve demokrasiyi sindirenlerce bilineceğini belirterek, "Aksini söyleyen emin olun kesinlikle art niyetlidir" dedi.

Erdoğan, Adıyaman'da valilik önünde düzenlenen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti. "Gerçekten demokrat olan, demokrasiyi sindirmiş olan herkes bu ülkede yüzde 50 artı 1 ile iş başına gelecek cumhurbaşkanının millete karşı sorumluluklarını yerine getirmek dışında bir niyete sahip olmayacağını bilir." ifadesini kullanan Erdoğan bunun aksini söyleyenlerin kesinlikle art niyetli olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ömründe mahallesine muhtar seçilmeyecek, hatta belki ailesi içinden seçim yapılsa yarıdan fazla oy alamayacakların cumhurbaşkanlığı sistemini 'tek adamlık' ile tarifi hezeyandan başka bir şey değildir. Tek adamlık CHP'nin işidir. Bunlar tek parti döneminde il başkanlarını vali yapmışlardır" diye konuştu.

"Ne diyoruz? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet için..." diye soran Erdoğan'a alandaki vatandaşlar "Evet" karşılığını verdi.

Basireti bağlananlara, öfkesi aklının önüne geçenlere yapılacak bir şeyin olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Ülkemizde mevcut sistemde yürütme gücü, seçilmiş başbakanla 'vesayetin muhafızı' olarak düşünülmüş cumhurbaşkanı arasında dağıtılmıştır. Bunun sıkıntısını eskiden beri tüm başbakanlar yaşamıştır, ben de yaşadım. Cumhurbaşkanının başbakana anayasa kitapçığı fırlatmasıyla bu ülkenin nasıl krize girdiğini biliyoruz değil mi? Aslında bunu CHP'lilerin çok iyi bilmesi lazım. Onlara fırlatıldı. Ne bedeller ödediğini milletimiz çok iyi hatırlıyor. Cumhurbaşkanını doğrudan halkın seçmesiyle birlikte bu çift başlılık sürdürülemez bir hale geldi. Şimdi iki icra sistemi birleştiriliyor, yürütme sorumluluğunu kim alıyor? Cumhurbaşkanı alıyor. Böylece milletimiz yetkinin, sorumluluğun kimde olduğunu, dolayısıyla hesabı kimden soracağını biliyor."

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini şahsı için istemediğini ifade eden Erdoğan, "Benim 16 Nisan'a garantim var mı? Ölüm hak, her an gelebilir. Dolayısıyla biz bir sistem inşa ediyoruz. Biz faniyiz. Şu an varız, yarın yokuz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Rabbim ayetinde ne buyuruyor? 'Ne bir an ileri ne bir an geri'. Bu konuda hiçbirimizin elinde yetki yok. Biz bu sistemi ülkemizin istikrarının, milletimizin güveni ve huzurunun teminatı olacağı için istiyoruz. Ya, neler yaşadık be, 16 ay iktidar. 16 ayda bir devlet ayakta durur mu, orada istikrar olur mu, orada güven olur mu? Bunları gördük. Yeni sistemde seçilen cumhurbaşkanı beş yıl süreyle programını parlamentoyla uygulama imkanını yakalıyor. İki dönem seçilme imkanı var, üçüncüsü yok. Öyleyse seçilen cumhurbaşkanı 10 yılık bir programla iş başına gelecek."

"Bunlar garip..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin 14 yıllık iktidarı döneminde yapılanların herkes tarafından görüldüğünü belirterek, eğitimden sağlığa, adaletten ulaştırmaya, enerji sistemine kadar yapılanların ortada olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle gençlerin artık parlamentoya gireceğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ne garip iştir ya, seçme yaşı 18, seçilme yaşı 30. Bastırdık 25'e indirdik ama dedik ki '25 de yetmez'. Ne olacak? 18. Dediler ki 'Çocuğa mı bırakacağız parlamentoyu'? Bunlar garip. Zor olan şey seçmektir, seçilmek kolaydır. Bunlar geçmişte ne diyorlardı biliyor musunuz? 'Ben dört ayaklı merkebi Taksim Meydanı'na koysam seçtiririm' diyen siyasetçiler geldi bu ülkede. Bunları gördük. Şimdi biz gencimize inanıyoruz. Biz gencimizi 15 Temmuz'da gördük, neler yapabileceğini gördük. F-16'ların karşısında nasıl dikildiğini gördük. O helikopterlerin, tankların karşısında nasıl durduğunu gördük. Bu gençliğe güvenmeyeceksin de hangi gençliğe güveneceksin? 'Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan', biz buna inandık. Biz kimin torunuyuz? Fatihlerin torunuyuz. Fatih, 21 yaşında bir çağ kapayıp bir çağ açtı mı? Mesele bu."

"En çok ben sizlere güveniyorum"

Yorgun, bitkin parlamento değil yürekli, üreten, genç, dinamik bir parlamentoyu inşa edeceklerini ifade eden Erdoğan, özellikle alandaki gençlerden çok çalışmalarını istedi. Geleceğin emanet edildiği gençlerin artık yönetimde söz sahibi olacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gittiğim ülkelerde 25 yaşında bakanlar görüyorum. Bizde de olacak. İnşallah, kabineyi kurduğumuz zaman bu kabinenin içerisinde genç arkadaşlar olduğu zaman, işte gençleri oraya layık görmeyenler, şoke olacak, şoke" dedi.

Erdoğan, gençlerden sandıklara sahip çıkmalarını, seçim gününe kadar gece-gündüz çalışmalarını isteyerek, "Eğer anayasa değişikliği, rekor bir 'evet' ile kabul olmazsa bundan en büyük zararı gençlerimiz görür. Bunun için ev ev, sokak sokak dolaşalım, herkesi ikna edelim" diye konuştu.

Anayasa değişikliğinin içerdiği maddelerin bilinmesinin önemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Unutmayın, bu seçimde en çok ben sizlere güveniyorum. Çünkü, 10 milyona yakın genç oy kullanacak. Sıradan bir olay değil bu" ifadesini kullandı.

Erdoğan, sözlerini "Beraber yürüdük biz bu yollarda / Beraber ıslandık yağan yağmurda / Şimdi dinlediğim tüm şarkılarda / Bana her şey Adıyaman'ı hatırlatıyor, bana her şey sizi hatırlatıyor" dizelerini söyleyerek tamamlandı. Alanı dolduran kalabalık da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik etti.

Notlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından toplu açılış törenine geçildi. Beraberindeki davetlilerle açılışı gerçekleştirirken bir vatandaşın çay içme teklifinde bulunması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan "Daha çok işimiz var ama hanım 'Benimle çay içmeye gelmiyorsun, hep takılıyorsun sağa sola' diyor" karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "16 Nisan'a hazır mıyız? Çok çalışmaya var mıyız? Adıyaman yeni bir rekora hazır mı? Diliniz dert görmesin." dedi. Gaziantep ve Adıyaman'ın muhteşem olduğunu söyleyen Erdoğan, "İnşallah 16 Nisan daha başka olacak. Bütün eserler hayırlı olsun" diyerek açılışı gerçekleştirdi.

Açılış töreninin düzenlendiği alanda, "Adıyaman ihaneti unutmayacak, seninleyiz", "Biz Osmanlıyız, biz sahabe torunlarıyız, biz seninle daha güçlü Türkiye'yiz", "Yürü ki dünya adam gibi adam görsün" şeklindeki pankartlar dikkati çekti.

Törende TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Veysi Kaynak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, milletvekilleri, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez ile MHP İl Başkanı Hüseyin Özgül de yer aldı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Adıyaman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title