Haberler

Adıyaman'da Minibüs Hattı Eylemi

Adıyaman’da Kolej Halk Otobüsü Kooperatifi üyeleri, Ziyaret minibüs hattı güzergahının değişmesi nedeniyle eylem yaptı.

Adıyaman'da Kolej Halk Otobüsü Kooperatifi üyeleri, Ziyaret minibüs hattı güzergahının değişmesi nedeniyle eylem yaptı.

Ziyaret minibüs hattının güzergahı, Adıyaman Belediye Meclisi'nin kararı ile Atatürk Bulvarı üzerinden Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kavşağına kadar uzatıldı. Kolej Halk Otobüsü Kooperatifi yetkilileri ve sürücüleri ise alınan bu karara tepki gösterdi. Belediye meclisi kararının yanlış olduğunu söyleyerek, güzergahların eski haline gelmesini isteyen Kolej Hattı şoförleri, Atatürk Bulvarı üzerinde eylem yaptı. Yolu onlarca araç ile trafiğe kapatan şoförler, güzergahtan geçen Ziyaret minibüslerine saldırdı. Sabahın erken saatlerinden itibaren eylem yapan sürücüler, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu'nun gelmesini istedi. Başkan Kutlu'nun il dışında olmasından dolayı sürücülerin talebi yerine gelmedi. Olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi trafiği açmaya çalışırken, polisler diğer yandan da kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. Polisler çıkabilecek olaylara karşı TOMA'yı hazır bulundurdu.

VALİ OLAY YERİNE GELDİ

Minibüs şoförlerinin eylem yaptığı bölgeye Emniyet Müdürü Fikret Salmaner ve ATSO Başkanı Mustafa Uslu ile birlikte gelen Vali Mahmut Demirtaş, Kolej Hattı Kooperatif Başkanı Kadir Ergün ve sürücülerle görüştü. Vali Demirtaş, sürücüleri ikna etmek için uğraştı. Vali Demirtaş, konunun mahkemede olduğunu ve mahkeme sonuçlanana kadar Ziyaret minibüslerinin eski hattı kullanacağı belirterek, yapılan bu eylemin doğru olmadığını ve trafiğin açılması gerektiğini söyledi. Demirtaş'ın görüşmesinden bir süre sonra minibüsçüler eylemlerini sonlandırdı.

Kolej Hattı Kooperatif Başkanı Kadir Ergün, Adıyaman Belediye Meclisi'nin aldığı karar sonucu ekmekleriyle oynandığını ifade ederek, kararın değişmemesi halinde eylemlere devam edeceklerini söyledi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Demirtaş Hüsrev Kutlu Adıyaman Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

Zeki kalaycıoğlu:

Belediyemiz kendi yolcu hatlarını geliştirmediği sürece , 1 lira fazla kazanmak için yayaları dahi hiçe sayan Adıyaman araç trafiğini katleden ve neredeyse hepsi aynı kültürde ve anlayışta olan saygısız ve aşağılık adamlar daha çoooooooooook yol kapatır. Ben sayın valimin yerinde olsaydım çevik kuvveti devreye koyar hepsinin kafasını gözünü yarardım.

1
3
yanıtYanıtla
mahmut:

yıllardır kolej hattı güzergahını uzatıp duruyorda kimse çıt çıkarmıyorda neden başka hat olunca eylem yapılıyor ayrıca huzur kentinde hatırlanısa belediye dolmuşları olmasın diye kolej minibüsleri adamları nasıl dövdü. müşterisine ve trafikteki araçlara saygı göstermeyen kolej hattı hak ediyor.

1
0
yanıtYanıtla
Ali karamobilWeb@haberler.com:

Belediye başkanı huzur kentini karıştırdı 30 Yıldır minibüsçüler sorun yaşamadı bugün mü sorun oldu kimsenin ekmeğiyle oyanmaz

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title