Haberler

Adıyaman'da Gerginlik

Adıyaman’da ülkücüler ile BDP ve HDP üyeleri arasında yaşanan gerginlikte taşlar ve tabureler havada uçuştu.

Adıyaman'da ülkücüler ile BDP ve HDP üyeleri arasında yaşanan gerginlikte taşlar ve tabureler havada uçuştu. Olaylarda bir polis kafasından yaralandı.

Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda bir kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle Adıyaman'da eylem düzenlendi. Adıyaman Üniversitesi öğrencisi yaklaşık 50 kişilik grup, Demokrasi Parkı'nda basın açıklaması yaptı. Ellerindeki Türk bayrakları ile Gölebatmaz Caddesi üzerinde ilerleyen grup, koşarak Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) bulunduğu caddeye geldi. Sloganlar atan eylemciler ile binadaki partililer arasında küfürleşme yaşanınca göstericiler ellerindeki taşları parti binasına attı. Polis ekipleri zırhlı araçlarla caddeye girerek grubu dağıttı. Daha sonra Atatürk Caddesi'nde yürümek isteyen grup, polisin dağılın ikazlarına rağmen yürüyüşüne devam etti. HDP İl Teşkilatı önüne geldiklerinde sloganlar atan eylemciler ile HDP'liler birbirlerine karşılıklı taş atmaya başladı. Taşların havada uçuştuğu olayda parti binasından aşağıya atılan taburelerden biri bir polisin kafasına isabet etti. Kafasından yaralanan polis, polis otosuyla olay yerinden uzaklaştırıldı. Polis her iki grubu birbirinden uzaklaştırırken, HDP binasında bulunan İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile polisler arasında da tartışma yaşandı.

Polis HDP, MHP, DBP binaları önünde güvenlik önlemi aldı. Emniyet Müdürü Fikret Salmaner de olay yerine gelerek tarafları sakinleştirmeye çalıştı. Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, daha sonra DBP önünde toplanarak Abdullah Öcalan lehine slogan atan grubun yanına gelerek, provokasyonlara gelinmemesi uyarısında bulundu. Önder, "Barışın, kardeşliğin gücü geliştikçe bundan rahatsız olan çevreler bu tür provokasyonları geliştirmektedir. Bu bizim kendimizi savunmayacağımız anlamına gelmez. Provokasyonlara gelmeden bunu yapacağız" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adıyaman Üniversitesi Sırrı Süreyya Önder Ege Üniversitesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title