Haberler

Adıyaman'da 140 Stk'dan Halep Çağrısı

Adıyaman'da 140 STK'dan Halep çağrısıAdıyaman'da 140 STK'dan Halep çağrısıADIYAMAN Belediyesi ve 140 STK temsilcisinin katılımıyla; 'Adıyaman'dan Halep'e yol açın' kampanyası başlatıldı.

Adıyaman'da 140 STK'dan Halep çağrısı Adıyaman'da 140 STK'dan Halep çağrısı

ADIYAMAN Belediyesi ve 140 STK temsilcisinin katılımıyla; ' Adıyaman'dan Halep'e yol açın' kampanyası başlatıldı.

İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen kampanya toplantısına; Adıyaman Belediye Başkanı Sait Kutlu, Ak Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü ile 140 STK temsilcisi katıldı.

STK temsilcileri adına basın açıklamasını okuyan Memur Sen Adıyaman İl Temsilcisi Ali Deniz, 5 milyon Suriyelinin evlerini terk ederek hayatta kalmak adına başka ülkelere sığındığını söyledi. Binlerce yıllık geçmişiyle farklı kültürlere ev sahipliği yapan Suriye'nin harabeden farksız hale döndüğünü anlatan Deniz, şöyle dedi:

"Ülkenin ikinci büyük şehri olan Halep'in nüfusu, savaştan önce 4 milyonu aşıyordu. Tarihi şehrin şimdiki nüfusu maalesef 400 bin bile değil. Halep'i bırakıp gitmeyen, vatanını savunan insanlar bu gün hem rejim, hem PYD, hem IŞİD, hem de Suriye'nin üzerinde büyük hesapları olan Küresel Güçler ile ayrı ayrı mücadele etmek durumunda kalıyor. 300 bin insan, bugün maalesef 30 kilometrelik alana sıkışıp kalmış durumda. Değerli Kardeşlerim; Halep, her karışında ecdadın ayak izlerinin ve eserlerinin olduğu bir yadigardır, Halep candır, Halep Şanlıurfa'dır, Gaziantep'tir, Kilis'tir, Halep Adıyaman'dır. Halep acımız ve gözyaşımız, Halep utancımız, Halep vicdan yaramızdır. Adıyaman kamuoyunu Adıyaman'dan Halep'e yol Açın konulu yardım kampanyamıza destek olmaya davet ediyoruz. Başlatmış olduğumuz bu yardım kampanyası, öncelikli ihtiyaçları giderebilmek adına, sadece nakit ve katı gıda yardımı ile sınırlı olup, kampanyamız Aralık ayı boyunca devam edecektir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Deniz AK Parti Adıyaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title