Haberler

Adilcevaz'da Kutlu Doğum Etkinliği

Bitlis'in Adilcevaz ilçe Müftülüğü tarafından düzenlenen 'Kutlu Doğum Haftası' programı yoğun ilgi gördü.

Bitlis'in Adilcevaz ilçe Müftülüğü tarafından düzenlenen 'Kutlu Doğum Haftası' programı yoğun ilgi gördü.

Adilcevaz Spor Salonu'nda düzenlenen program, İstiklal Marşının okunması ardından program, 2013 Dünya Kuran okuma birincisi Yaşar Çuhadar tarafından okunan Kuran-ı Kerim okunması ile başladı. Adilcevaz din gönüllüleri ilahi grubu ve Yukarı Süphan Köyü Kuran Kursu öğrencileri tarafından da ilahiler okundu. Liseler arası Veda Hutbesini ezbere ve güzel okuma yarışmasında birinci olan Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip öğrencilerinden Esranur Akkoyun tarafından okunan veda hutbesi ardından, Bitlis İl Müftüsü Abdulkerim Akbaba 'Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı' konulu konuşma yaptı. Hz Muhammed'in hayatından örneklerle aile hayatının önemini anlatan Müftü Akbaba, şöyle konuştu:

"Aile hayatımızda hepimiz ufacık şeyleri büyüterek ailemiz fertlerinin kalbini kırarız. Evlatlarımızın huzurunda onlara kötü örnek olacak şeyler söyleriz. Peygamber Efendimiz gayrimüslimlere bile kötü söz söyletmemiştir. Kötü sözden kaçınmalı, O'nun sünnetine uyarak güzelliklerle ailemizi donatmalıyız. Peygamberimiz bizlere en güzel örnektir. Dinimiz, adetimiz, kültürümüz, hepsi, yaşlılarımıza saygı ve sevginin öneminden kuvvetle bahseder. Aile ve sosyal hayatın güzelliği saygı ve sevgiden geçer. Yaşlılara ve muhtaçlara sevgiyle yaklaşmak dinimizde ne kadar örnek ve büyük bir davranıştır. Eşlerinizi, çocuklarınızı dövmeyin. Onlara beddua etmeyin. Ailenize sahip çıkın ve merhametli olun."

Programın sonunda Liseler arası Veda Hutbesini ezbere ve güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi. - Adilcevazbitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adilcevaz Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title