Haberler

Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası'nın iftar sofrası tescillendi

Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası, alanında uzman isimler tarafından "İftarın En İyi 10 Adresi" arasında üçüncü sırada gösterildi.

Aralarında, gastronom Gönül Paksoy, mutfak kültürü araştırmacısı Nedim Atilla, Mutfak Dostları Derneği Başkanı Zeynep Kakınç, şef Rafet İnce, Yiyecek İçecek Uzmanı Osman Serim, şef Vedat Başaran, yemek yazarı Ayşe Tüter, Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı Adnan Şahin, araştırmacı yazar Ebru Omurcalı ve Yemek Stilisti Aydan Üstkanat'ın bulunduğu jüri, Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası'nı Türkiye'nin en iyi iftar menüsü hazırlayan üçüncü lokantası olarak seçti.

Ramazan'a özel çalışıyoruz

Türkiye'de birbirinden güzel tatları sunan şehir mutfakları arasına İzmir'den tek mekan olarak listeye girmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası'nın üçüncü kuşak işletmecisi Alpay Okyay, geleneksel Türk lokantası olarak 11 ayın sultanı olarak anılan Ramazan ayında iftar geleneğini sürdürdüklerini söyledi. Ramazan ayı boyunca hafta içi her gün iftara özel tatlar hazırladıklarını vurgulayan Okyay, özellikle yaz aylarına özel yemekleri misafirlere sunduklarını ifade etti.

Esnaf terbiyemiz dedemizden

Mekan olarak geçmişte daha önce de çeşitli vesilelerle bu tür seçimlere layık görüldüklerini hatırlatan Okyay, "Ben ve çalışma arkadaşlarımız dedem Adil Müftüoğlu'ndan aldığımız esnaflık terbiyesiyle misafirlerimize hizmet etmeye devam ediyoruz. İşimizin sırrı kalite, güleryüz ve samimiyet. Aynı sorumlulukla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bize teveccüh gösteren herkese teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Listeye giren diğer lokantalar ise şöyle oluştu; Asitane / İstanbul, Hünkar / İstanbul, Kanaat Lokantası / İstanbul, Çiçek Lokantası / Ankara, Lokmahane / Konya, Sahrap / İstanbul, Yedi Mehmet / Antalya, Hatay Sultan Sofrası / Hatay, İmam Çağdaş / Gaziantep.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Zeynep Kakınç Nedim Atilla İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title