Haberler

Adı da Kendi de "Gazi"

Manisa'da yaşayan Kıbrıs gazisi Mehmet Yıldız, 8 yıl önce mahkeme kararıyla nüfus cüzdanına eklettiği "Gazi" adını gururla taşıyor

Manisa'da yaşayan Kıbrıs Gazisi Mehmet Yıldız, 8 yıl önce mahkeme kararıyla nüfus cüzdanına eklettiği "Gazi" adını gururla taşıyor.

Saruhanlı ilçesine bağlı Kemiklidere köyünde yaşayan evli ve iki çocuk babası Yıldız, AA muhabirine, vatani görevini 39 yıl önce Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki 39. Tümen Komutanlığı Tank Taburu'nda yaptığını söyledi.

Bu sırada Kıbrıs Barış Harekatı'nın düzenlendiğini, kendisinin de tankçı onbaşı olarak bu harekatta görev aldığını ifade eden Yıldız, "Yavru vatana düzenlenen harekatta bizzat görev aldım. Türk Silahlı Kuvvetlerinin girişimiyle yavru vatanda barış ortamı sağlandı. Biz de harekattan sonra 8 ay boyunca orada kaldık. Kıbrıs'ta acı tatlı günlerimiz geçti. Vatani görevimi orada tamamladım. 'Gazi' unvanını alarak memleketime döndüm. Ancak bunca yıl geçmesine rağmen oradaki anılarımı unutamadım. 'Gazi'lik unvanı aldım ama bu yetmez dedim. Gazi unvanım değil, adım olmalı diyerek 8 yıl önce ilçe nüfus müdürlüğüne başvurdum. Daha sonra dava açtım ve Mehmet Yıldız olan adımı mahkeme kararıyla Gazi Mehmet Yıldız olarak değiştirdim" diye konuştu.

Yıldız, 8 yıldan bu yana "Gazi" ismini gururla taşıdığını, dost ve akrabalarının da artık kendisini bu şekilde çağırdığını dile getirdi.

Yıllarca gözünde tüten Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne geçen yıl Saruhanlı Kaymakamlığının desteğiyle gitme imkanı bulduğunu aktaran Yıldız, "Askerlik yaptığım yerleri gezip görme fırsatım oldu. Anılarım tazelendi, mutlu oldum" dedi. - Manisa

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Yıldız Gaziantep Saruhanlı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title