Haberler

Adese'nin Verimlilik Çalışmaları Devam Ediyor

Güncelleme:

Adese, satıştan elde ettiği gelirle yeni yatırımlar yapmayı planlıyor.

İttifak Holding'in perakende markası Adese, verimlilik ve yenilenme odaklı çalışmaları kapsamında yürüttüğü adımlara bir yenisini ekleyerek Marmara Bölgesi'ndeki 12 marketini 19 Milyon TL'ye Altun Gıda A.Ş.'ye (Happy Center) varlık devri yöntemiyle sattı. Adese, satıştan elde ettiği gelirle yeni yatırımlar yapmayı planlıyor.

Adese, verimlilik ve yenilenme çalışmalarını 2013 yılında da kararlı biçimde sürdürüyor. İstanbul'da 10 ve Kocaeli'de 2 olmak üzere Marmara Bölgesi'ndeki 12 şubesini stok ve araç filosu hariç 19 Milyon TL'ye Altun Gıda A.Ş.'ye (Happy Center) varlık devri yöntemi ile satan Adese, bu satışın ardından 129 markette hizmetlerini sürdürmeye devam edecek.

Geçtiğimiz yıl odağına aldığı verimlilik ve yenilenme çalışmalarını başarıyla hayata geçiren Adese, verimsiz 13 lokasyondan çıkıp 14 yeni lokasyona girdi. Diğer taraftan yıl içerisinde 7 şubesini yeni konsepti ile baştan aşağı yenilerken, 24 şubesini de lokal olarak modernize etti. Verimlilik ve yenilenme operasyonları sonucunda metrekare olarak küçülmesine rağmen metrekare başına düşen ciroda sektör ortalamasının yaklaşık 4 katı üzerinde artış gerçekleştiren Adese, yenilediği şubelerinde ise %15 ile %65 arasında ciro artışı sağladı.

"Satıştan elde ettiğimiz gelirle, Adese'yi yeni lokasyonlarda büyüteceğiz."

Satışla ilgili açıklamada bulunan Adese Genel Müdürü Sıtkı Erben, "Adese'nin daha verimli ve karlı bir perakende markası olması için kararlı adımlar atmaya devam ediyoruz. Belirlediğimiz strateji kapsamında geçtiğimiz yıldan bu yana planlı olarak devam ettirdiğimiz çalışmalarımızın yeni ayağında Marmara Bölgesi'ndeki 12 şubemizi varlık devri yöntemi ile Happy Center'a satmış bulunuyoruz. Satıştan elde ettiğimiz gelirle, Adese'yi yeni lokasyonlarda büyüteceğiz. Yılsonunda satıştan önceki market sayımızın ve ciromuzun üzerine çıkmayı hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İttifak Holding İstanbul Marmara Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title