Haberler

Adese Hisseleri Uluslararası Fonlara Girdi

Güncelleme:

İttifak Holding, Beeches Finance Corporation ile iştiraki olan Adese'nin yüzde 15,38 oranındaki hissesi için opsiyon sözleşmesi imzaladı.

İttifak Holding İcra Kurulu Başkanı Tahir Atila, " İttifak Holding, Adese markası ile perakende sektöründe büyüme kararlılığını sürdürmektedir" dedi.

İttifak Holding, grup şirketlerinden Seha Yapı ve Selva Gıda'nın mülkiyetinde bulunan ve Adese'nin toplam sermayesinin yüzde 15,38'lik kısmını temsil eden hisse senetlerini yurtdışı kurumsal yatırımcılara doğrudan veya opsiyonlu satışı için Beeches Finance Corporation ile "hisse alım opsiyonu ve hisse ödünç verme sözleşmesi" imzaladı. İttifak Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna'na bugün yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İttifak Holding A.Ş. İştiraklerinden Selva Gıda San.A.Ş.'nin mülkiyetinde bulunan 3.784.647 adet ve Seha İnş.Müh.Mad.Turz.San.ve Tic.A.Ş.'nin mülkiyetinde bulunan 831.054 adet ADESE hisse senetleri için BEECHES Finance Corporation'a hisse başına en düşük 9 TL olmak üzere, opsiyon kullanım tarihinden itibaren geriye dönük olarak 10 iş günü işlem ortalamasının %15 altında kullanım fiyatlı 6 ay vadeli alım opsiyonu anlaşması imzalamışlardır.

Aynı anlaşma hükümleri uyarınca Selva Gıda San. A.Ş. 3.784.647 Adet Hisse senedini ve Seha İnş. Müh.Mad. Turz. San. ve Tic.A.Ş. şirketi 831.054 Adet hisse senedini Beeches Finance Corporatıon'a ödünç verecektir. Beeches Finance Corporation kullanacağı opsiyon ve ödünç aldığı kıymetler karşılığı anlaşmada belirtilen şartlar dahilinde şirketlere gerekli ödemeleri gerçekleştirecektir.

Bu anlaşma ile yurtdışı kurumsal yatırımcılarla ADESE Alışveriş Merkezleri A.Ş.'nin halka açık olan ve/veya olmayan hisselerinin stratejik ortaklık kapsamında değerlendirilmesi hedeflenmektedir. Yapılan opsiyonlu satış anlaşması ile yabanci kurumsal yatirimcilar nezdinde şirketin bilinirligi arttırılarak halka açık olan/olmayan payların da stratejik ortaklık kapsamında yatırımcılarımız lehine daha verimli şekilde değerlendirilmesi gündeme gelecektir. "

Adese büyümeye devam edecek

İttifak Holding İcra Kurulu Başkanı Tahir Atila, yaptığı açıklamada "İttifak Holding, Adese markası ile perakende sektöründe büyüme kararlılığını sürdürmektedir. İttifak Holding, İMKB 100 endeksinde işlem görüyor. İttifak Holding, grup olarak Adese'nin halka arzı ile önemli kurumsal hedeflerimizden birisini daha gerçekleştirmişti. Adese'nin halka arz öncesi ve sonrası oluşturulan planlar çerçevesinde daha verimli, daha karlı ve istikrarla büyümesini sürdüren bir şirket olmasını hedeflemişti. Bu hedef doğrultusunda yapılan çalışmaların sonuçları her alanda alınmaya devam ediyor. Yapılan bu anlaşma ile Adese'nin büyüme kararlılığı da daha güçlü bir ivme kazandı." dedi.

9 ilde 140 mağazası var

İttifak Holding'in perakende sektöründeki temsilcisi Adese, bugün itibari ile Mersin'den İstanbul'a kadar uzanan hat üzerinde 9 ilde 140 mağaza ile hizmet veriyor. 3 binin üzerinde çalışanı ile perakende sektörünün önemli oyuncuları arasında yer alan ve İttifak Holding'in büyüme kararlılığında olduğu Adese, geçtiğimiz yıl Türkiye'nin en değerli 100 şirketi arasında gösterilmişti. Son bir yılda hayata geçirdiği yeniden yapılanma programı çerçevesinde metrekare verimliliğini sektörün üzerinde artırarak dikkatleri üzerine çeken Adese, sektöründe ilk beş markadan biri olma hedefiyle çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İttifak Holding Selva Gıda Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title