Haberler

Adapazarı'nda Binalar Zemine Doğru 40 Santim Daha İnecek

Sakarya Büyüşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu Sapanca Güral Otel'de seçim süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Sakarya Büyüşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu Sapanca Güral Otel'de seçim süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Toçoğlu 17 Ağustos Marmara Depremi sonrasında dönemin Bayındırlık Bakanlığının Adapazarı için bazı düzenlemeler getirdiğini belirterek Binaların yükseltilmesinden ziyade zemin iyileştirmesi yapacağız. Bu noktada zemin katlar 2 metre 40 santimden 2 metre 80 santimetreye çıkacak. Zemin katlar iskanlandırılmış olacak. diye konuştu.

Binalarda zemin iyileştirmesi yapacaklarını söyleyen Toçoğlu konuşmasını söyle sürdürdü

'Çevre ve Şehircilik Bakanlığı artık zemin katın tarifini yaptı. Bundan sonra zemin katlarda kat olarak değerlendirilecek. Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantı'sında bu düzenlemeyi gündemimize alacağız. Her zaman yatay büyümeden yana olduğumuzu ifade ettik. Binaların yükseltilmesinden ziyade zemin iyileştirmesi yapacağız. Bu noktada zemin katlar 2 metre 40 santimden 2 metre 80 santimetreye çıkacak. Zemin katlar iskanlandırılmış olacak. Çatı katları ile ilgilide düzenlemeler var. Çatı katları da bina yoğunluğa dahil edilecek. Yeni düzenlemenin ardından zemin katlar iskanlandırılacağı için çatı katları kullanılmayacak.

Adapazarı'nda özellikle son yıllarda alt dubleks olarak tabir edilen toprak zemin içerisinde binaların yapımında artış olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeki Toçoğlu Adapazarı Sapanca Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title