Haberler

'Adana'ya Güç Verenler' Projesindeki 25 İsim Açıklandı

Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu ile Seyhan ve Güney Rotary Klüplerinin iş birliğiyle hazırlanan 'Adana'ya Güç Verenler' projesinde seçilip fotobiyografi albümleri hazırlanan 25 Adanalı, bu çalışmaları yapan fotoğraf sanatçıları ile bir araya...

Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu ile Seyhan ve Güney Rotary Klüplerinin iş birliğiyle hazırlanan 'Adana'ya Güç Verenler' projesinde seçilip fotobiyografi albümleri hazırlanan 25 Adanalı, bu çalışmaları yapan fotoğraf sanatçıları ile bir araya geldi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Çukurova Üniversitesi Rektörü Musatafa Kibar'ın yanı sıra iş ve sanat dünyasından çok sayıda davetlinin de katıldığı toplantının açılışında konuşan projenin sanat danışmanı Dr. Haluk Uygur, kentlerin değerli ve önemli isimlerini yaşarken önemseyen nadir bir proje uyguladıklarını belirtti. Prof. Dr. Uygur, "Bu projenin amacı, bugüne kadarki yaşamlarında, mesleki faaliyetleriyle çevresini değiştirecek kadar kentimize katkı sağlamış insanların biyografilerini ve biyografik fotoğraf albümlerini 'barok ışığı' dediğimiz sanatsal bir ışığı kullanarak hazırlayıp tarihe bırakmak. Böylece 25 kitaplık bir set oluşturmak. Tabii ki bu, projemizin ilk ayağı olacak. Çünkü Adana sadece 25 değil, çok sayıda insandan güç alarak büyümüştür. Projenin başladığı 2012 Kasım ayından bu yana fotoğrafçılar kahramanlarının hayat hikayelerini dinleyip, röportajlarını bitirdiler. Kitapların yazım aşaması da tamamlandı. 16-17-18 Ocak tarihlerinde üç gün süre ile bir festival havasında bu kitapların ve fotoğrafların sergilemesini planlıyoruz" diye konuştu. Prof. Dr. Uygur, bu projeyi 3 yıl sürdüreceklerini, eksik gibi görünen isimlerle ise önümüzdeki yıllarda çalışacaklarını belirtti.

Proje Koordinatörü Nazan Gökkaya da aralarında Doğan Haber Ajansı Çukurova Temsilcisi Orhan Apaydın ile Hürriyet Gazetesi Temsilcisi Sinan Tanyıldız'ın da bulunduğu 'Kahramanlarımız' diye tanıtılan ve hayattayken unutulmayan 25 ismin her biri için ayrı albüm kitaplar hazırlanıp yayınlanacağını açıklayarak, projeye destek verenlere teşekkür etti.

KİMLER SEÇİLDİ

Altınoran tarafından belirlenen ve değişik alanlarda hizmetleri dikkat çeken yönetici, iş ve bilim adamı ile sanatçı ve gazeteciler şunlar:

Ali Duran Karakaya, Ahmet İhsan Çay, Prof.Dr.Can Özşahinoğlu, Cihangir Nevroz, Çetin Yiğenoğlu, Elisabeth Ayas, Etem Çalışkan, Ferdane Bayıldıran, Fevzi Acevit, Güneş Yüreğir, Hüseyin Çelik, İsmet Atlı, Mahmut Hazım Kısakürek, Prof.Dr.Mahir Gülşen, Prof Dr. Mithat Özsan, Muzaffer İzgü, Nihat Geven, Orhan Apaydın, Selami Tekkazancı, Sinan Tanyıldız, Süleyman Girmen, Süleyman Onatça,Teyfik Kısacık, Toktay Sökmen, Yalçın Yüreğir. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zihni Aldırmaz Haluk Uygur Seyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title