Haberler

Adana Türk Boksörlerden Adriana Lima'ya Bozkurt Savunması

Türk boksörlerden Adriana Lima'ya Bozkurt savunması AMERİKA'nın Miami Kenti'nde 45 günlük kampa giren Adanalı Milli Boksörler AltuğÖner ve Buğra Öner kardeşlerin, aynı salonda antrenman yaptıkları dünyaca ünlü Brezilyalı model Adriana Lima'ya Bozkurt işareti yaptırmaları Türk ve Dünya basınında tepkilere yol açmış, Türk Boksörler, Adriana Lima'yı kandırarak Bozkurt işareti yaptırmakla suçlanmıştı.

Türk boksörlerden Adriana Lima'ya Bozkurt savunması

AMERİKA'nın Miami Kenti'nde 45 günlük kampa giren Adanalı Milli Boksörler AltuğÖner ve Buğra Öner kardeşlerin, aynı salonda antrenman yaptıkları dünyaca ünlü Brezilyalı model Adriana Lima'ya Bozkurt işareti yaptırmaları Türk ve Dünya basınında tepkilere yol açmış, Türk Boksörler, Adriana Lima'yı kandırarak Bozkurt işareti yaptırmakla suçlanmıştı. Öner kardeşler, memleketleri Adana'da yaptıkları basın açıklamasıyla Adriana Lima'ya cevap verdi.

Dünya basınında, bozkurt işareti yapan Adriana Lima'nın aslında terörist bir gruba destek verdiğine dair haberlerin yayınlanması ile Lima'nın sözcüsü, "Adriana'nın Türkiye'deki hiçbir siyasi partiyle bağlantısı yok. Böyle örgütlerle bağlantısı olduğu yönündeki imaları da kati surette reddediyor. Kendisinin iyi niyeti istismar edilerek böyle bir video çekilmesi ve bilgisi ya da rızası olmadan yayınlanması Adriana'yı hayal kırıklığına uğrattı" şeklinde basın bildirisi yayınladı.

15-20 gün önce yaşanmış bir olayın, çarpıtılarak tekrar gündeme getirilmesinden duydukları üzüntüyü dile getiren Altuğ ve Buğra Öner kardeşler, "Amerika'nın Miami Kenti'nde 45 günlük bir kampa girdik, antrenman yaptık. Orada boks salonunda Adriana Lima ile karşılaştık. Antrenörümüz tanıştırdı. Daha sonra orada fotograf çekilmek istedik. Salona ilk gittiğimizde ringin arkasında Göktürk Bayrağı ve Doğu Türkistan Bayrağı asılıydı. Onu kendisine anlattık. Zaten Göktürk Bayrağı'nı biliyorum dedi. ve biz Türk'ün sembolü olan Bozkurt'u yaptık. Kendisine de söyledik. Vücutlarımızda bulunan Atilla ve Kürşat dövmelerini de gösterince, onları da bildiğini söyledi. Sonra biz video çekerken Bozkurt işarete yaparak uludu. Biz ona Bozkurt işaretinin siyasi olmadığını Türklük ile alakalı olduğunu, Türklüğün simgesi olduğunu söylemiştik. Yaptığı hareketin anlamından, Türklük ile alakalı olduğundan bilgisi vardı. Hatta kendisi ayak bileğindeki ay-yıldızlı dövmeyi göstererek 'bende de Türk Bayrağı var' dedi. Ancak Türk ve yabancı basında çıkan kendisini kandırarak Bozkurt işareti yaptırdığımız haberleri bizleri çok üzdü" dedi.

"ADRİANA LİMA'YI KANDIRMADIK, KONUYU BİLİYORDU"

Olayın sadece bir selamlaşma gibi, sempatik bir kaç dakika geçirmek için yapıldığını anlatan boksör Öner Kardeşler, "O zamanda Doğu Türkistan'da Çin zulmü vardı. Amerika'ya Doğu Çin'den bir protesto gitti. Biz onu orada açıklamamıştık. Maçımızı bitirelim demiştik. Amerika'da da sıkıntı çektik ama sustuk. Konsolosluk devreye girdi. Daha sonra tatlıya bağlandı olay. Hiçbir sıkıntı çıkmadı. Adriana'ya durumu anlattık. Hiçbir sorun yok, antrenmanlara devam edebiliriz dedi. Bizde onunla birlikte antrenmanlarımıza da devam ettik. Oradaki antrenmanlarımızdan konuşma, birlikte ip atlama görüntülerimizde var. Yayınlanan bazı haberlerde onun antrenman yaptığı salonu ziyaret edip, kandırarak Bozkurt işareti yaptırdığımız doğru değildir" diye konuştular.

BOZKURT PARTİ AMBLEMİ DEĞİL, TÜRKLÜK İŞARETİDİR

Bozkurt işaretininin bir parti amblemi değil, Türklüğün işareti olduğunu sözlerine ekleyen Öner kardeşler, sözlerini şöyle mamamladı: "Nasıl Ruslar'ın Ay'ı, İngilizler'in Aslan'ı, Amerikalılar'ın kartal sembolü varsa Türklerin de simgesi Bozkurttur. Kesinlikle siyasi bir simge yada amblem değildir. Dünya basınında yapılan haberlerle biz terörist gibi gösterildik, yalancı durumuna düşürüldük. Yurt dışında ülkesini, tarihini temsil eden Türk Milli Sporcuları olarak, terörist gibi gösterildik. Bu olaylar bizim yabancı sponsor görüşmelerimizi de etkiledi. Biz sadece bu haberlerin gerçeğinin bilinmesini istiyoruz."

Sporcuların babaları Murat Öner ise, "Sporcunun yapması gereken şey, bayrağını tanıtmak, ülkesini tanıtmak, turizm elçisi olmak. Çocuklarım bunu yapıyorlar. Kimse onları farklı konuların içerisine çekmesin." diye tepki gösterdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Adriana Lima Buğra Öner Miami Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

Ayşe yılmaz:

Ya kardeşlerim çok iyi açıklama yapmış bozkurt işareti Türklüğün sembolü neden hala anlamıyor bazıları şaşırıyrm.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title