Haberler

Adana'da Suriyeli Bebek Mahkeme Kararıyla Ameliyat Edildi

Güncelleme:

Adana'da 6 aylık Suriyeli bebek Aliye Rezzuk, anne ve babasına ulaşılamadığı için mahkeme kararıyla yapılan kalp ameliyatıyla yaşama tutundu.

Suriyeli bebek mahkeme kararıyla ameliyat edildi

Adana'da 6 aylık Suriyeli bebek Aliye Rezzuk, anne ve babasına ulaşılamadığı için mahkeme kararıyla yapılan kalp ameliyatıyla yaşama tutundu.

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde özel bir hastaneye tedavi için getirilen ve adının Aliye Rezzuk olduğu belirtilen 6 aylık bebeğin Suriyeli ailesi ortadan kayboldu. Yapılan tahlillerde kilo alamadığı ve doğuştan kalp hastası olduğu saptanan kız bebek, 1,5 ay önce ambulansla Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'ne sevk edildi. Acil ameliyat edilmesi gereken Suriyeli bebek, anne ve babası bulunamadığı ve onayları alınamadığı için bir süre beklemek zorunda kaldı.

DOKTORLAR MAHKEMEYE BAŞVURDU

Minik kızın ameliyatının aciliyetinin artması üzerine Balcalı Hastanesi'nde görevli doktorlar, sağlık tedbiri uygulamasının yapılabilmesi için Adana 1'inci Çocuk Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkemeden hızla alınan sağlık tedbiri kararıyla 6 aylık bebek, geçen hafta uzman doktorlarca yapılan kalp ameliyatıyla sağlığına kavuştu. Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Hacer Yıldızdaş, Suriyeli bebeğin durumunun iyiye gittiğini anlattı.

'AMELİYAT OLMASA KAYBEDECEKTİK'

Aliye Rezzuk bebeğin çocuk kalp ve damar hastalıkları, çocuk kardiyoloji ve yenidoğan bilim dalında görevli doktorlarca takip edildiğini belirten Prof. Dr. Hacer Yıdızdaş, şunları kaydetti: "Bebeğimiz buraya getirildiğinde anne ve babası yoktu. Tam tedavisinin yapılabilmesi için yaklaşık 1 ay boyunca anne ve babası arandı ancak bulunamadı. Bebeğin kalp yetmezliği bulguları düzelmediği ve kilo alamadığı için ameliyat ettirmek zorundaydık. Ameliyat olması gereken tüm bebeklerin ebeveynlerinden yasal olarak bir onay almak zorundayız. Anne ve babasını bulamadığımız için mahkemeye başvurduk. Bebeğin yararı açısından mahkeme kararı aldık ve ameliyat ettik. Sağlığı şu an iyi. Eğer ameliyat olmasaydı muhtemelen kaybedecektik. Anne ve babasına hala ulaşamadık. İl Sağlık Müdürlüğü'ne haber verdik ama onlar da ulaşamadı. Sığınmacıların kaldığı kamplarda kalan bir anne baba değiller. Bebeğimiz sağlığına tam olarak kavuştuğunda anne ve babasına ulaşılamazsa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Adana İl Müdürlüğü'ne teslim edeceğiz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yenidoğan Mersin Bebek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title