Haberler

Adana Demirspor Sezonu Değerlendirdi

Ptt 1'inci Ligi takımı Adana Demirspor'un Başkan Vekili Hasan Erdeve, 2013-2014 sezonunu değerlendirirken en büyük hatalarının oyunculara ödenen yüksek bedeller olduğunu söyledi.

Ptt 1'inci Ligi takımı Adana Demirspor'un Başkan Vekili Hasan Erdeve, 2013-2014 sezonunu değerlendirirken en büyük hatalarının oyunculara ödenen yüksek bedeller olduğunu söyledi.

Sezon içerisinde yapılan olumlu ve olumsuz çalışmaları ortaya koyan Hasan Erdeve, Adana Demirspor'un geleceğini engelleyen sebepler ve bundan sonraki süreçte neler yapılması gerektiğini anlattı. 20 yıldır Adana Demirspor'un Süper Lig'e çıkamadığını hatırlatan Hasan Erdeve, bunun sebeplerinin açıkça ve cesaretle tartışılmadığı takdirde uzun bir süre yükselemeyeceklerini ifade etti. Adana Demirspor'u sarmalayan rant çevrelerinden kurtarılmadığı takdirde kulübün Kocaelispor, Sakaryaspor, Diyarbakırspor, Malatyaspor ve Altay gibi köklü kulüplerin düştüğü durumlara düşebileceğini söyledi.

"KAOS ORTAMINDA GÖREVE GELDİK"

Sezona yanlış antrenör ve değerinden çok daha pahalı transferlerle başlanıldığını, Adana Demirspor'a gelmeden önce 100 liraya oynayan futbolcularla 300-400 liraya anlaşmalar yapıldığını, paralar ödenmediği için adeta bir kaos ortamında göreve geldiklerini vurgulayan Hasan Erdeve, "Geçmiş ödemelere baktığımızda en büyük hatanın oyuculara ödenen yüksek rakamlar olduğu çok açık şekilde gözükmektedir. 20 trilyonluk borcun en büyük sebebi, bu gözüküyor" dedi.

FUTBOLCULARI DEĞERLENDİRDİ

Devre arasında 6 oyuncunun ayrılmak için TFF'ye başvurduğunu, bu futbolculardan Mesut ve Nurettin ile anlaştıklarını söyleyen Hasan Erdeve, şöyle devam etti:

"Diğer oyuncuların ise sorunu paradan ziyade psikolojikti. Adana Demirspor'da kesinlikle kalmak istemediklerini söylediler. Hatta Kamil ve Gökay alacaklarını bile istemediklerini, yeter ki ayrılmalarına izin vermemizi istediler, biz de anlayış gösterdik. Devre arasında yapılan transferlerden Oğuzhan ve Timur'un çok katkıları oldu. Kaleci Pawalek oynadığı maçlarda yetersiz olmasına rağmen, önce profesyonelliğiyle daima takıma çok iyi örnek oldu ve rekabet unsuru oluşturarak ilk yarıdaki formsuz Şener'in ikinci yarıdaki başarılı performansına katkıda bulundu. Bilal, yetenekli bir oyuncu ama uyum sorununu bir türlü aşamadık. Umut, Junior'un iyileşmesinden ve yaşadığı sakatlıklardan dolayı forma şansı bulamadı. Onur da iyi bir oyuncu ama maalesef sakatlandığı için verim alamadık."

"NURETTİN YILMAZ'A GEÇİCİ DEMEMİZ DE BÜYÜK HATA"

Ligin ikinci yarısına maddi ve manevi motivasyonlarla çok iyi başladıklarını, seri galibiyetler aldıklarını, daha sonra sezona iyi hazırlık yapılmadığından dolayı maçlarda 60'ıncı dakikadan sonra takımın fiziksel yetersizliğinin başgösterdiğini söyleyen Hasan Erdeve, bu konuda şöyle dedi:

"Mustafa Uğur'un istifasından dolayı sarsıntı yaşadık. Yerine gelen Nurettin Yılmaz'a, ilk günden, (geçici antrenör) denmesi şahsen yaptığımız en büyük hata. Çünkü bir haftada 3 maçımız vardı ve böyle bir açıklama çok talihsizdi. 7 maçlık çok kötü bir periyottan sonra yönetim olarak bu hatamızı Ercan Albay'la anlaşarak giderdik. Mustafa Uğur ve ekibine, Nurettin Yılmaz ve ekibine, en zor günde elini taşın altına koyarak göreve gelen Ercan Albay ve ekibine, ayrıca Ercan Aslankeser'e emeklerinden dolayı teşekkürü özellikle ifade etmek istiyoruz."

"OYUNCULARIMIZ OYUNA GELMEDİ"

4 ayda en çok dış kaynaklı sorunlarla uğraştıklarını, Adana Demirspor'u sarmalayan rant çevrelerinin başarılı olmamaları için her türlü yolu denediğini sözlerine ekleyen Hasan Erdeve, şöyle konuştu:

"Yıllardır biriken borca rağmen, hiçbir zaman kesilmeyen elektrik, bizler ödeme yapmamıza rağmen en kritik maçlar öncesi pazar günleri veya akşam vakitleri kesilmiştir. Buradan TEAŞ yetkililerine selamlarımı yolluyorum. Kritik maçlar öncesi, takımı provake edecek yazılar ve yayınlar yapıldı. İnternette yaptıkları haberlere isimlerini koyamayacak kadar korkak olan bazı kişiler kulübü yıpratmaya çalıştı. Bunlardan da netice alamayınca bazı futbolcuları kullanarak takımı sabote etmeye, antrenmana çıkartmamaya çalıştılar. Futbolcuların maç başı primleri hariç hiçbir alacakları yoktu. Fenerbahçe'de bile ödenmeyen maç başları var. Ama futbolcular sağolsun, birkaç gün içinde oynanan esas oyunun farkına vardılar ve yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen çıkıp mücadelelerine devam ettiler. Kendilerine de teşekkür ediyorum."

BELEDİYENİN YARDIMI DA AZALDI

Adana Demirspor'a önceki yıllarda Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından ayda yaklaşık 450 bin TL katkı yapıldığını, Zihni Aldırmaz'ın döneminde ise kendilerine yapılan yardımın 150 bin TL düştüğünü belirten Hasan Erdeve, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu şahsen beni çok üzmüştür. Kişilere göre yardım olamaz. Adana Demirspor halkın takımıdır. Bugün bizler yöneticiyiz, yarın başkaları. Adana Demirspor yönetiminde bunlar var diye desteği azaltmak veya yok etmek çok yanlış. Bazı şehirlerde çok güzel uygumalar var. Kulüpler direk parayı almıyor. Filan filan yerlere borcum var diyor, belediye de direk ödemeyi yapıyor. Keşke burada da aynı şeyler olsa en azından belediye yaptığı desteğin doğru adreslere gittiğini görür. Ben büyükşehirdeyken Adana Demirspor'a maddi destek sağlanması için Mustafa Tuncel'le beraber Adana Demirspor yönetiminde kim olursa olsun, diğer meclis üyelerinin de katkılarıyla çalışmalar yapıyorduk. Bu dönemde de geçmişte görev yapan Kenan Şenbayrak, Mehmet Gökoğlu ve halen yönetim kurulumuzda görev yapan Ertan Sümer gibi arkadaşlarımız var. Eminim bu arkadaşlar Adana Demirspor için gerekeni yapacaklardır. Bütün bunların yanı sıra spora önem veren, ilgi alaka gösteren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü var. Hayırlısıyla bizi kabul ettiğinde, çalışmalarımız, projelerimiz konusunda kendisini bilgilendireceğiz ve bize yapacağı tavsiyeleri uygulamaya çalışacağız."

TARAFTARIMIZ DA ÖZELEŞTİRİ YAPMALI

Hasan Erdeve, taraftarının da özeleştiri yapması gerektiğini, Adana Demirspor'a zarar verecek davranışlardan kaçınmaları gerektiğini vurgularken de şöyle dedi:

"İç saha maçlarımızın 6'sında cezalıydık. Bu maddi ve manevi çok büyük zarar. Taraftar dernekleri arasında, yaşananlardan dolayı seyircili bazı maçlarda futbolcular olumsuz etkileniyor. Cezalı olduğumuz maçlarda futbolcuların daha rahat ve başarılı olması benim çok tuhafıma gitti. Böyle olmaması gerekiyor. Çok kritik Fethiyespor maçı öncesi bir bakıyorsunuz 200 üyemiz kongre istiyor. Bu her üyenin demokratik hakkıdır. Ama bu tahammülsüzlüğün sebebi nedir. Daha 3.5 ay önce göreve başlayan yönetim takımın borcunu katbekat mı arttırdı, hatalı transferler mi yaptı. 'Olağanüstü yanlışlar mı yapıldı ki, olağanüstü kongre istiyorsun' demek de bizim hakkımızdır. Öte yandan çok üzülerek belirteyim ki bazı üyelerimiz kulübe dilekçe vererek bu imzayı kendilerinin atmadığını belirtmişlerdir. Böyle hukuka uygun olmayan bir başvuruda, bazı hukukçuların da imza atması çok düşündürücüdür. Hem kulübe kalıcı gelir sağlamak amacıyla kongre yapalım diyorsun, hem de kulübe olan aidatını ödemiyorsun. Maalesef başvuru yapan üyelerimizin yüzde 90'ı aidatını ödemediği için üyeliği düşen arkadaşlardan oluşuyor. Böyle bir şey olmaz. Sen önce aidatını ödeyerek kulübe sahip çıkacaksın, sonra kulübü olağanüstü kongreye çağıracaksın. Herkes açık ve samimi olarak esas hedefinin ne olduğunu söyleyecek. Bu koltuklar babamızın malı değil. Biz, cesaretle, dürüstçe, mertçe Adana Demirspor için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bizden daha iyi yapacağını söyleyen, somut projeleri olan, Adana Demirspor'u layık olduğu Süper Lig'e taşıyacak yeteneğe ve güce sahip olduğuna bizi inandırabilecek arkadaşlar varsa biz koltuğu devretmeyi biliriz. Ama böyle bir durum da yoksa, lütfen herkes Adana Demirspor'a destek için katkı yapsın, huzurumuzu bozmasın. Çünkü bu takımın paradan önce huzura ihtiyacı var. İnşallah Adana Demirspor'u seven herkes, üzerine düşecek görevi yapacak ve Adana Demirspor layık olduğu yere gelecek. Çünkü Adana Demirspor bunu çoktan hak ediyor." - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurettin Yılmaz Adana Demirspor Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title