Haberler

Adana'daki Fetö/pdy Davası

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, Fetullah Gülen ve eski Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın da aralarında olduğu 5'i tutuklu 17 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması sona erdi.

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, Fetullah Gülen ve eski Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın da aralarında olduğu 5'i tutuklu 17 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması sona erdi.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Aldırmaz, sanayici Mustafa Varol, eski Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Hasan Uzun, eski Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ve Ferat Yüksel ile tutuksuz sanıklardan Oya Erişen, Öner Mersinligil, Mustafa Demir, Bekir Kadı, Cengiz Dinçer ve Tarık Kaplan'ın savunmaları alındı.

Müşteki eski Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Mustafa Tuncel'in şikayetinin alındığı duruşmada, 15 meclis üyesi de tanık olarak dinlendi.

Yaklaşık 15 saat süren duruşma sonunda mahkeme heyeti, 5 sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek, dinlenmeyen tutuksuz sanıkların dinlenmesi, yakalama kararı bulunan sanıklar Kemal Elibal, Cemal Soncu ve Ömer Ekinci'nin akıbetinin sorulması için duruşmayı 17 Haziran'a erteledi.

Haklarında dava açılan 17 sanıktan Fetullah Gülen'in "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek"ten ağırlaştırılmış müebbet, eski Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın da "terör örgütüne üye olmak, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet, nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 35 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Diğer sanıklar için de 5 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

13 Ocak'ta yapılan operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 5'i tutuklanmış, 3 firari sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Zihni Aldırmaz Mustafa Varol Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title