Haberler

Adana'da Umutsuz Bekleyiş

Güncelleme:

Gökdere Barajı tünel kapağının patlaması sonucu akıntıya kapılan 10 işçiden 8'i halen bulunamadı.

Adana'da Kozan ilçesinde Göksü Irmağı üzerinde yapımı devam eden Gökdere Barajı tünel kapağının patlaması sonucu akıntıya kapılan 10 işçiden 8'i halen bulunamadı. İşçilerden henüz haber alınamaması bekleyen yakınlarının umudunu da bitirdi.

Kozan ilçesine bağlı Ergenuşağı köyü yakınlarında, Göksu Irmağı üzerinde 9 Şubat'tan itibaren su tutmaya başlayan Gökdere Köprü Barajı Derivasyon Tüneli'nin kapağı, dün öğle saatlerinde patladı. Baraj havzasında çalışan 12 işçi ile 4 iş makinesi, 4 kamyon ve 1 greyder sele kapıldı. İşçilerden Zakir Erdemli (31) ve Mehmet Aksoy (52) ilk etapta kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. İşçi yakınları, baraj kapağında çatlak oluştuğunu, 2 gün önce çatlak olan yerlere kum torbaları atıldığını ancak kapaktaki

çatlağın dün daha da açıldığını ve ardından patladığını iddia etti.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Sağlık Bakanlığı'na bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı sualtı polisleri, jandarma ve çok sayıda sağlık ekibi bölgeye sevk edildi. Ekipler karadan arama kurtarma çalışması yaparken, Konya 3'üncü Ana Jet Üssü'nden sevk edilen gece görüş donanımlı Sikorsky helikopter ile havadan bölgeyi taradı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Göksu Nehri üzerinde yaptığı arama kurtarma çalışması sırasında, baraja yaklaşık 10

kilometre uzaklıkta 1 çocuk babası Cumali Değirmenci'nin (29), baraja yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta da Eyüp Altıntaş'ın (28) cesetlerine ulaştı. Askeri helikopterle nehir yatağından alınan cesetler, ambulansla Kozan Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

2 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Öte yandan patlamayla ilgili Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı. Bir savcı, baraj bölgesinde soruşturma yaparken, bir savcı da Kozan Devlet Hastanesi'nde inceleme yapıyor. Savcıların olayla ilgili ifade aldığı bildirildi.

TMMOB, BARAJDA İNCELEME YAPACAK

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı İnşaat, Makine ve Elektrik Mühendisleri Odaları'nın temsilcileri, kapağın patlaması sonucu felaketin yaşandığı Gökdere Köprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nde inceleme yapacak.

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır ve Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet Bak ve temsilcilerle birlikte olay yerine gitti. MMO Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, "Ekip olarak kazanın yaşandığı yere gidiyoruz, izin verirlerse inceleme yapacağız" dedi.

İş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili uzmanlardan oluşan resmi bir ekibin kaza yerinde görevlendirildiğini de belirten Atıcı, "Ama bu ekip henüz tam olarak incelemeye başlayamamış. Onlar işlerini bitirdikten ve inceleme yaptıktan sonra ortaya çıkan sonuçları kamuoyu ile paylaşacağız" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gökdere Erdemli Göksu Kozan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title